ALMERE | Almere City gastheer WK Friendlies

Het eerste WK Friendlies op  zaterdag 15 juni is ten prooi gevallen aan Marokko. De ‘Leeuwen van de Atlas’ versloegen in de finale tegenstander Ghana met 1-0. Liefst 10 landenteams waren voor het kleurrijke eindtoernooi van het maatschappelijke project ‘Friendlies’ op komen draven om het seizoen feestelijk af te sluiten.  

Marokko eerste wereldkampioen Friendlies

Afgelopen maanden organiseerde Almere City FC een aantal vriendschappelijke wedstrijden tussen Almeerders met verschillende culturele identiteiten. Aan deze wedstrijden ging een gezamenlijk kennismakingsdiner met spelers, begeleiders, vrienden en familie van beide teams vooraf. Samen werd er gekookt en gegeten in de Rabobank Businesslounge of op ons horecaplein, waardoor op een leuke manier en laagdrempelige manier gebruiken en gewoontes met elkaar werden gedeeld. Tijdens het WK Friendlies werd dit uitvergroot. Het was voor iedereen een manier om in Almere een beetje naar elkaar toe te groeien.

Opening wethouder Soetekouw
Na opening van wethouder Jerzy Soetekouw speelden Suriname, Eritrea, Sri Lanka, Afghanistan, India, Marokko, Nieuw-Nederland (statushouders), Ghana en de Nederlandse Antillen in het Yanmar Stadion een vriendschapstoernooi. Almere City FC zorgde hierbij voor locatie, goede organisatie, begeleiding en prachtige, professionele landentenues.

Met leuke potjes voetbal en veel gezelligheid langs de kant, en eigen standjes met heerlijk eten op het horecaplein, werd het wereldkampioenschap een waar feest. Uiteindelijke winnaar werd Marokko, wat meteen onderling zorgde voor afspraken voor revanche volgend seizoen. De landentenues worden door Almere City FC bewaard als ‘wisseltenue’ . Zo kunnen er ieder jaar ook andere spelers voor hun favoriete land uitkomen.

Almeerders aan het werk!
Omdat Almere City FC graag haar maatschappelijk verantwoordelijkheid in de stad pakt, nodigde de club ook haar relatie Keolis uit voor deze dag. Keolis zoekt Almeerders die bijvoorbeeld graag als buschauffeur willen werken. Elke Almeerder die  18 jaar oud is kan buschauffeur worden. Naast de rijopleiding tot buschauffeur heeft de organisatie meerdere mogelijkheden om geïnteresseerden klaar te maken voor een baan in het openbaar vervoer. Met een simulatiebus waarin je kon ervaren hoe het is om te chauffeuren, vertelden medewerkers van Keolis tussen de wedstrijden meer over werkmogelijkheden  in Almere.

Deelnemersveld:

Suriname, Iran, Sri Lanka, Afghanistan, India, Marokko, Nieuw-Nederland, Eritrea, De Nederlandse Antillen en Ghana.

Mee doen met Friendlies ?
Stuur een e-mail naar MVO@Almerecity.nl. We nemen dan snel contact op!

106 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Facebook