ALMERE | Almere na zege op RKC als koploper richting topper tegen NEC

Hij werkt de bal binnen bij de tweede paal, rent richting de fanatieke aanhang en klimt in de hekken. De supporters van Vak D gaan massaal uit hun dak. Niek Vossebelt schiet voor de tweede keer raak tegen RKC en bezorgt zijn ploeg een 1-2 zege. De kersen op de taart zijn de gedeelde koppositie in de Keuken Kampioen Divisie en de uitstekende uitgangspositie voor de topper met NEC, dat getraind wordt door oude bekende Jack de Gier.

Euforie maakt vrijdagavond al snel plaats voor teleurstelling. De scheidsrechter trekt een gele kaart uit zijn borstzak en op dat moment beseft Vossebelt dat hij niet mag spelen tijdens de topper met NEC, dat in de periode derde staat. Almere City staat met dertien punten bovenaan. ,,Ik ben er doodziek van”, laat Vossebelt na afloop weten. ,,Ik reageerde uit pure emotie en sprong de hekken in om het feest te vieren met de fanatieke aanhang. Het was voor mij volstrekt onduidelijk dat dit niet mag. Ik was dan ook stomverbaasd toen de scheidsrechter een kaart trok.”


Dat Vossebelt niet in de topper met NEC mag spelen komt mede door een opmerkelijke regel. ,,Ik had nog een gele kaart van vorig jaar staan en die telt voor dit seizoen nog mee. Ook dat vind ik een onbegrijpelijke regel”, vervolgt Vossebelt, die begint te glimlachen als hij wordt vergeleken met een oude rode wijn; hoe ouder, hoe beter.

,,Zo oud ben ik niet hoor”, glimlacht de 27-jarige Vossebelt, die vorig seizoen bij FC Den Bosch vijftien keer scoorde. Bij Almere City staat hij na zeven competitieduels al op zes doelpunten. ,,Maar het klopt wel dat ik lekker speel. Ik trek de lijn van vorig seizoen bij FC Den Bosch door. Daar kwam ik ook graag op vanaf het middenveld om zo belangrijk te zijn met goals.”

Vossebelt mijmert vervolgens nog even over zijn afwezigheid tijdens de titanenstrijd met NEC, dat vierde staat. Hij besluit het gesprek positief, want de middenvelder heeft alle vertrouwen in zijn teamgenoten. ,,De club heeft uitstekend ingekocht. Er staan niet alleen elke vrijdag elf goede spelers op het veld, maar er zitten er ook nog veel op de bank. Dat is onze kracht.”

Bron: Website Almere City; Foto Ron Baltus (www.sportshots.pro)

378 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Facebook
LINKEDIN
INSTAGRAM