ALMERE | Argentijnse Obregon-tweeling van Squash Almere voor het eerst op ‘zeebodem’

ALMERE | Argentijnse Obregon-tweeling van Squash Almere voor het eerst op ‘zeebodem’

Toen teammanager Thony Schwab vertelde aan Francisco en Rodrigo Obregon vertelde dat zich aan het squashen zijn op de voormalige bodem van de Zuiderzee, vielen ze bijna om van verbazing: “Zijn we hier echt op de zeebodem? “, riepen ze in koor.

Afkomstig uit Argentinië, een land vol met hoogvlaktes, was dit het dieptepunt uit hun leven. Figuurlijk dan: “We zijn hier om ons squashspel naar een hoger level te tillen en tegelijkertijd ook Almere te helpen het niveau omhoog te brengen. Wij behoren tot de beste tien spelers van ons land en staan rond plek 700 op de wereldranglijst. Onze ambities liggen echter nog veel hoger en dat is precies wat ze hier bij Squash Almere ook willen.”

Doelstellingen

De doelstelling voor komend seizoen is handhaving in de Eredivisie. De Obregon-broers willen dan ook niet aan een kampioenschap denken: “De titel winnen met Almere zou fantastisch zijn, maar we hopen op een plekje ergens in de middenmoot. Vorig jaar speelden we samen voor Squash Utrecht dat ook in de Eredivisie uitkomt, we kennen het niveau van de Nederlandse competitie dus goed en als we in dit middenmoot kunnen eindigen dan hebben we het met Almere uitstekend gedaan”, zo vertelt Francisco, die ook luistert als mensen hem ‘Franc’ of ‘Frans’ noemen.

Onder de indruk van Almere

De Argentijnen wonen al een tijdje in Haarlem en waren afgelopen week voor het eerst in Almere. “We hebben tot nu toe alleen het Centraal Station en het squashcentrum gezien, maar we zijn nu al enorm onder de indruk van stad en de mogelijkheden die dit squashcentrum ons biedt”, aldus Rodrigo vlak voor de teampresentatie.

Elkaar uitdagen

Wat gaan ze de komende tijd nog doen, voordat op 4 oktober de squashcompetitie start? “We gaan veel trainen, tegen elkaar. Want als we tegen elkaar spelen dan willen we geen van beide verliezen. Ik (Francisco, red.) ben rechtshandig en hou van snel, aanvallend spel en mijn broer (Rodrigo, red.) is linkshandig en speelt exact hetzelfde type squash. Dat zijn dus altijd zeer uitdagende en lange trainingen. Geen van beide wil namelijk opgeven”, waarna beide in lachen uitbarsten.

Nachtleven Almere ontdekken!

Het olijke duo heeft enorme sportieve ambities, blijven voorlopig zes maanden spelen voor Squash Almere, maar hebben ook persoonlijke doelen: “Het nachtleven van Almere ontdekken”, roepen beide direct. “Maar niet teveel drinken hoor, want squash is en blijft het allerbelangrijkste in ons leven.”

596 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Redactie

Related Posts

Almere City – Aftermovie na 2-0 winst op Helmond Sport

Almere City – Aftermovie na 2-0 winst op Helmond Sport

Almere City wint in spectaculair duel van Excelsior Rotterdam: 4-6!

Almere City wint in spectaculair duel van Excelsior Rotterdam: 4-6!

Blije gezichten én primeur op aangepaste DUIN Triathlon

Blije gezichten én primeur op aangepaste DUIN Triathlon

Almere City hervat training

Almere City hervat training

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.