ALMERE | Baanwielrenster Kim Kalee uit Almere geselecteerd voor Europees juniorenkampioenschap

Kim Kalee is door de KNWU opgenomen in de baanselectie voor EK baan U23 dat van 9 tot en met 14 juli worden gehouden op de wielerbaan van Gent (België).

Kalee: “Mijn doel is het podium halen”

Foto: Gert Bonestroo

Kalee dankt haar selectie aan haar goede prestaties tijdens de onlangs verreden selectiedag. Het jeugdige talent – dat pas enkele jaren geleden de turnhal verruilde voor de stalen ros – is vanzelfsprekend dolbij met deze kans: “Ik ben superblij met mijn kwalificatie voor dit EK. Als eerstejaars junior hoop ik op een plaats in de Top-10, maar mijn uiteindelijke doel is een podiumplaats”, vertelt ze aan Sportmagazine Flevoland.

Gezonde ambities

Kalee zal tijdens het EK in Gent uitkomen op alle sprintonderdelen: Sprint, teamsprint, 500 meter en keirin. Talentcoach Fulco van Gulik selecteerden naast de Almeerse ook Lonneke Geeraerts voor die onderdelen en hoopt met het tweetal goede resultaten te boeken: “We reizen met gezonde ambitie af naar Gent en hebben een mooie mix van ervaren renners in combinatie met een nieuwe lichting die ervaring komt opdoen op het hoogste niveau. Ik ben ervan overtuigd dat we in alle categorieën in staat zijn om mee te doen voor het podium. Met deelnames aan de dames achtervolging en het starten op de teamsprint in alle mogelijke categorieën laten we zien dat de baansport leeft en dat wij investeren in jong talent“, staat te lezen op de website van de KNWU.

1,392 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Facebook