Almere City nog niet zeker van promotie na titanenstrijd tegen De Graafschap: 2-2

Almere City nog niet zeker van promotie na titanenstrijd tegen De Graafschap: 2-2

Almere City FC heeft opnieuw niet weten te winnen op De Vijverberg wanneer de Eredivisie op het spel staat. Langere tijd lijkt het erop dat de formatie van hoofdtrainer Jeroen Rijsdijk voor het eerst in de geschiedenis wint bij De Graafschap, maar dankzij een laat doelpunt in blessuretijd van Schuurman wordt het alsnog 2-2.

Almere City FC verschijnt op De Vijverberg met een verrassingsformatie, waar De Graafschap zich geen raad mee weet. Drie verdedigers, vier middenvelders, drie aanvallers staan op het wedstrijdformulier. Helaas lijken de gastheren niet ontdaan door de opstelling, want drie minuten na het eerste fluitsignaal is het al raak. Elmo Lieftink schiet een kanonskogel onderkant lat binnen.

Almere City FC verwerkt de mokerslag op haar eigen manier en vecht zich op een ongekende manier terug in de wedstrijd. De Almeerse formatie heeft een overduidelijk overwicht de eerste helft, maar tot grote kansen komt de ploeg lange tijd niet. Wel zijn er over en weer irritaties en de gemoederen lopen een aantal keren hoog op. Van beide kanten wordt er om elke meter gestreden en ook geruzied. Tim Receveur en Steve Tunga komen goed weg na een harde tackle en ook Jorrit Smeets mengt zich aan het front. Voor iedereen die het is ontgaan: dit is promotievoetbal op z’n best.

Net wanneer Almere City FC zich er bij neerlegt dat het met een achterstand de kleedkamers in moet, scoort Elias Sorensen als een duiveltje uit een doosje. Spits Thomas Verheydt weet als een lokaas de verdedigers naar zich toe te trekken, waarna de Deen keeper de Boer te snel af is. Almere City FC lijkt hierna direct door te drukken, maar een bal van Jorrit Smeets wordt van de lijn gehaald.

De tweede helft is acht minuten oud, wanneer ijzige kreten door het lege stadion galmen. Een boogkopbal van Thomas Verheydt lijkt eeuwen onderweg, voordat het leer met een curve het net achter De Graafschap keeper De Boer voor de tweede keer doet bollen. Aangever Daniël Breedijk weet van gekkigheid niet wat te doen, maar vindt de spits uiteindelijk voor een ferme felicitatie. De twintigste treffer van de boomlange spits betekent niet alleen de 1-2 voorsprong; het is ook een clubrecord. Verheydt kopt Vincent Janssen uit de Almeerse recordboeken en brengt Almere City FC ook dichter bij rechtstreekse promotie.

De laatste minuten zet De Graafschap een laatste offensief in. Diep in blessuretijd, wanneer ook keeper De Boer zich in het strafschopgebied van Almere City FC begeeft, klopt Schuurman de formatie met de kop. De Graafschap houdt hierdoor zes punten voorsprong op de naaste concurrent met nog drie wedstrijden te spelen.

Cambuur werd door het gelijkspel officieel kampioen, de Friezen hadden de titel een week eerder al officieus binnengehaald.

Jong Ajax

Volgende week speelt Almere City FC thuis voor 500 supporters tegen Jong Ajax. De wedstrijd in het Yanmar Stadion begint om 20:00 uur en is de eerste van drie wedstrijden tegen Jong-ploegen, waarmee de competitie in mei zijn beloop kent.

Redactie

Related Posts

Almere is twee Padelbanen rijker

Almere is twee Padelbanen rijker

WERELDTOPPERS PAUL COLL EN NELE GILIS BIJ PILOT SQUASH ALMERE

WERELDTOPPERS PAUL COLL EN NELE GILIS BIJ PILOT SQUASH ALMERE

Surfer Kiran Badloe lanceert kledinglijn voor kids

Surfer Kiran Badloe lanceert kledinglijn voor kids

Squash Almere onderdeel van Field-lab onderzoek coronaproof binnensporten

Squash Almere onderdeel van Field-lab onderzoek coronaproof binnensporten

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.