| ALMERE | Almere City pakt koppositie Keuken Kampioen Divisie

Wij staan bovenaan, ja wij staan bovenaan’, galmde het vrijdagavond uit de kelen van honderden supporters nadat scheidsrechter Bax een einde had gemaakt aan het duel tussen Almere City FC en NEC. De ploeg van trainer Michele Santoni won de kraker in het eigen Yanmar Stadion met 1-0. Een heerlijk resultaat, waardoor de Almeerders de ranglijst nu alleen aanvoeren!

De competitiestart van de Almeerders was al erg goed, maar het treffen met een directe concurrent werd vooraf toch bestempeld als een echte test. Een nieuw meetmoment om te constateren hoe de ploeg er momenteel voor staat. De conclusie na negentig minuten voetbal mag er wezen: goed.

In het uitverkochte Yanmar Stadion – Almere liep massaal uit voor de topper in de Eerste Divisie – ging de equipe van Santoni uitstekend van start. Moustapha Seck leverde de bal ma acht minuten met een perfecte voorzet af bij Edoardo Soleri. De Italiaan twijfelde niet en knikte de 1-0 binnen. Een doelpunt met een hoog AS Roma gehalte.

Santoni: “Enorm genoten!”

In het vervolg van de wedstrijd had NEC veelvuldig balbezit, maar echt grote kansen werden door de thuisploeg nauwelijks weggegeven. Santoni straalde dan ook van trots na het laatste fluitsignaal. ,,Ik heb enorm genoten van deze wedstrijd. Ik weet dat in Nederland vooral gekeken wordt wat een ploeg in balbezit doet, maar ik ben ook een Italiaan en kan enorm genieten als ik zie met hoeveel discipline mijn team verdedigd heeft. Alle mogelijkheden van NEC werden in de kiem gesmoord. We hebben niks weggeven en zo hard gevochten. Ik kan alleen maar zeggen dat deze zege verdiend is.”

Omdat Go Ahead Eagles, FC Twente en Sparta niet tot winst kwamen gaat Almere City FC nu fier aan kop in de Eerste Divisie. ,,Dat voelt heerlijk”, aldus Santoni. ,,We gaan op deze manier serieus meedoen. Of ik al kijk naar de periode? Nog niet echt, want er wachten ons nog een aantal zware wedstrijden. Maar we genieten natuurlijk wel van het moment en gaan straks weer naar de uitwedstrijd tegen FC Volendam toewerken.”

Dat duel is te bezoeken met een heuse bootcombi. Afreizen naar het vissersdorp met de auto of bus is ook mogelijk. Vul dat uitvak en steun Almere City FC in strijd om de koppositie te verdedigen. Kaarten bestel je hier.

Bron: Almere City 

Foto’s: Ron Baltus

376 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Facebook
LINKEDIN
INSTAGRAM