Almere is twee Padelbanen rijker

Almere is twee Padelbanen rijker

Twee jaar geleden werden de eerste plannen gemaakt om het squashcentrum uit te breiden met padelbanen. En deze week gingen de eerste banen al open. Centrummanager Thony Schwab is vanzelfsprekend apetrots: “De officiële datum dat Padel Almere voor iedereen open zou zijn is eigenlijk 30 april a.s., maar we zijn er al klaar voor en de vraag was al groot. Vandaar dat we nu al open zijn”, aldus Schwab.

Wat is Padel?

Padel is de snelst groeiende sport van dit moment en dat komt doordat het een leuke, sociale en dynamische sport is. Laagdrempelig omdat het voor jong en oud snel aan te leren is. Maar op gevorderd niveau geweldig inspannend en uitdagend om te spelen en om te bekijken. Padel is een combinatie van squash en tennis en je speelt het met een soort beachtennis bat. Het speelveld is kleiner dan een tennisveld en omgeven door een kooi van o.a. glazen wanden. Maar in feite verdient de sport zijn eigen identiteit en mag het zeker niet worden gezien als een afgietsel van de tennis of squash.

Samen met Squash Almere

De gloednieuwe outdoor banen in Almere liggen bij het bekende Squash Almere. Schwab: “De gezellige horecaruimte en de terrassen worden gezamenlijk gebruikt. En dit geldt ook voor de kleedkamers. Je kunt gratis en veilig parkeren op ons eigen terrein die wordt bewaakt door camera’s. je kunt online reserveren via onze site en binnenkort bieden we ook lessen aan en gaan we leuke clinics organiseren. Rackets en ballen kun je bij ons kopen, maar je kan ook rackets huren.”

Schwab vervolgt: “Helaas kunnen we vanwege Covid-19 nog geen officiële en grootste opening doen, maar dat gaan we straks zeker nog doen met o.a. demonstratiewedstrijden en leuke acties.”

Grote behoefte aan banen in Almere

Padel is de snelst groeiende sport in de wereld. Vooral in Zuid- Amerika en Spanje is Padel al jaren ongekend populair. Sinds drie jaar neemt het ook een enorme vlucht voorwaarts in de noordelijke Europese landen. In Nederland zijn er de afgelopen drie jaren 400 banen gebouwd en volgens de padelbond zal dat aantal oplopen naar 1.500 banen in 2024. In principe zal het aantal banen in Almere dan ook richting de 30 padelbanen moeten om aan de behoefte te voldoen.

Schwab: “Op dit moment zijn er nog maar een paar padelbanen en dat is behoorlijk onder het gemiddelde voor steden met vergelijkbare inwonersaantallen. Bijvoorbeeld Zwolle heeft veel minder inwoners en heeft binnenkort 20 padelbanen. Zelfs Zeewolde heeft er meer dan Almere en daar gaan wij met onze banen verandering in brengen.”

Wil je meer over padel of de spelregels weten of informatie over de tarieven, openingstijden en activiteiten, dan kun je terecht op www.almerepadel.nl.

Redactie

Related Posts

Almere City nog niet zeker van promotie na titanenstrijd tegen De Graafschap: 2-2

Almere City nog niet zeker van promotie na titanenstrijd tegen De Graafschap: 2-2

WERELDTOPPERS PAUL COLL EN NELE GILIS BIJ PILOT SQUASH ALMERE

WERELDTOPPERS PAUL COLL EN NELE GILIS BIJ PILOT SQUASH ALMERE

Surfer Kiran Badloe lanceert kledinglijn voor kids

Surfer Kiran Badloe lanceert kledinglijn voor kids

Squash Almere onderdeel van Field-lab onderzoek coronaproof binnensporten

Squash Almere onderdeel van Field-lab onderzoek coronaproof binnensporten

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.