ALMERE | RIXAX Squash Almere begint sterk aan MIX-league

ALMERE | RIXAX Squash Almere begint sterk aan MIX-league

Afgelopen vrijdag is de MIX team league begonnen en de Almeerse formatie heeft een knappe overwinning behaald. Squash Utrecht is een van de directe concurrenten in de strijd om het kampioenschap. De Utrechtse formatie heeft met de broers Tom en Niels Hoevenaars twee spelers die al jaren  in de top van Nederland vertoeven. Tom is bij het afgelopen NK vijfde geworden en Niels  is al jaren een NL top vijftien speler. Hun nummers 3 en 4 spelers, Ronald Kooistra en Sietse Daudey behoren tot de top 100 van Nederland. En met Judith Diepeveen hebben ze de nummer vier van Nederland in hun selectie.

Manager/coach van Squash Almere, Thony Schwab, wil graag deze MIX team league winnen. Het is de tweede belangrijkste titel die je als team kunt winnen in Nederland. Echter de concurrentie is sterk. Er doen louter eredivisieteams mee die dan wel voornamelijk hun Nederlandse spelers opstellen.

Schwab: “Almere is één van de favorieten”

Thony Schwab heeft daarom een aantal spelers en speelsters aangetrokken die het team een kampioenskandidaat moet maken. Vooral met voormalig nummer twee van de Wereld en huidige nummer 3 van Nederland, Nathalie Grinham, heeft het team een belangrijke troef in handen. Met Lucas Buit een 52-jarige routinier die nog steeds de nummer vijf van Nederland is. Verder is nummer 30 van Nederland, Daniel Lagewaard, gestrikt en er wordt veel verwacht van het 17 jarige Egyptische talent, Mohamed Khawas en onze eigen opgeleide talent de 16 jarige Sebastiaan Hofman. Schwab: “Dat moet in 6 juli uitmonden in een finaleplaats. Met Nathalie en Lucas is Rixax Squash één van de favorieten om deze MIX-league te winnen. Of we winnen is een tweede, maar ik durf wel te zeggen dat wij een goede kans maken.”

De uitwedstrijd in Utrecht werd gewonnen met 12-18. Echter de score verbloemt dat het nipt was omdat het winnende team vier bonuspunten krijgt. In de praktijk kwam het aan op de laatste wedstrijd, namelijk de herendubbel. Deze moest gewonnen worden door Buit en Khawas. Echter Hoevenaars is een van de beste dubbelaars van Nederland en zeer ingespeeld met zijn dubbelpartner, Daudey. De eerste wedstijd was de jonge Egyptenaar te gretig om het duel aan zijn kant aan te gaan met Hoevenaars. Maar die liet zien waarom hij zo goed is in de dubbel. De eerste game werd kansloos verloren. Daarna werd het tactisch bijgesteld en begon het Almeerse koppel meer ingespeeld te raken. Khawas zocht minder Hoevenaars op en langzaam kantelde de wedstrijd en werd de wedstrijd gewonnen met 2-1.

Door deze overwinning is een belangrijke stap gezet naar de finale op 6 juli, maar moeten er nog wel wat drempels worden geslecht. A.s. vrijdag dient zich al de volgende drempel aan, het team speelt dan thuis tegen het sterke Meersquash uit Hoofdorp. Die zijn na de eerste speelronde koploper na hun 20-10 winst op Ede.

803 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Redactie

Related Posts

Almere City mogelijke testlocatie voor publiek bij voetbalwedstrijden

Almere City mogelijke testlocatie voor publiek bij voetbalwedstrijden

Manon Bakker uit Swifterbant in selectie voor EK Veldrijden 2020

Manon Bakker uit Swifterbant in selectie voor EK Veldrijden 2020

Almere City – Aftermovie na 2-0 winst op Helmond Sport

Almere City – Aftermovie na 2-0 winst op Helmond Sport

Videoverslag Swift ’64 – Zwolsche Boys 1-2

Videoverslag Swift ’64 – Zwolsche Boys 1-2

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.