ALMERE | Rixax Squash Almere gaat voor mix teamtitel

ALMERE | Rixax Squash Almere gaat voor mix teamtitel

Aanstaande vrijdag gaat de SBN MIX competitie van start. De tweede belangrijkste officiële SBN titel die je als squashteam kan winnen. De squashbond kent geen bekercompetitie zoals bij andere sporten en dit wordt dan ook in de squashsport gezien als equivalent ervan. De MIX competitie start na de reguliere competitie en kent een gemengde samenstelling en ook dubbelwedstrijden. Volgens velen een leukere competitie om te spelen.                                                

Topper Nathalie Grinham weer in team Almere

Na het onverwachte succes dit seizoen van heren 1 met de promotie naar de Eredivisie, is de honger naar succes nog niet gestild bij de ambitieuze squashclub. Het winnen van de MIX team titel staat hoog op het verlanglijstje van. Daarom  is dames topper Nathalie Grinham aangetrokken. Nathalie Grinham is de voormalig nummer twee van de Wereld. Zij is al een tijd gestopt met het spelen  in het professionele circuit, maar is nog steeds de nummer twee van Nederland. De inwoonster van Almere is ”playing” bondscoach van het Nederlands damesteam.  Bij de heren komt de routinier Lucas Buit het team versterken. Lucas Buit is voormalig negenvoudig Nederlands Kampioen. Verder herbergt de selectie de ervaren top 20 spelers van Nederland, Ismaeel Mubure en Daniel Lagewaard

De Australische Nathalie Grinham uit Almere speelt mee bij Squash Almere

Naast deze routiniers krijgt de jeugd ook een kans. Toptalent en Almeerder Sebastiaan Hofman (16 jaar) mag zijn succesvolle seizoen met team 1 gaan vervolgen met het mix team. Ook een oude bekende van Squash Almere is Daphne Timmer. Als jeugdspeelster heeft zij jaren in Almere gespeeld. Intussen behoort zij met haar 20 jaar tot de beste vijftien speelsters van Nederland. Verder zijn er twee Egyptische talentvolle jeugdspelers gestrikt. Tijdens hun studie in Nederland gaan ze voor Squash Almere spelen.

Programma

De competitie begint vrijdag met een uitwedstrijd tegen het sterke Squash Utrecht met onder andere de Eredivisie spelers Tom en Niels Hoevenaars. De finale is op 6 juli bij Squash Utrecht. De eerste thuiswedstrijd is op 24 mei tegen Meersquash uit Hoofddorp.

901 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Redactie

Related Posts

Almere City mogelijke testlocatie voor publiek bij voetbalwedstrijden

Almere City mogelijke testlocatie voor publiek bij voetbalwedstrijden

Manon Bakker uit Swifterbant in selectie voor EK Veldrijden 2020

Manon Bakker uit Swifterbant in selectie voor EK Veldrijden 2020

Almere City – Aftermovie na 2-0 winst op Helmond Sport

Almere City – Aftermovie na 2-0 winst op Helmond Sport

Videoverslag Swift ’64 – Zwolsche Boys 1-2

Videoverslag Swift ’64 – Zwolsche Boys 1-2

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.