ALMERE | RIXAX Squash Almere promoveert naar Eredivisie

Het eerste herenteam van Squash Almere gaat zich volgend jaar voegen bij de beste acht squashclubs van Nederland. Een ongekend knappe prestatie van de Almeerse squashformatie. Vorig seizoen speelde het eerste team nog middenmoot tweede divisie.

De in de zomer aangestelde nieuwe manager, Thony Schwab, heeft bij zijn aanstelling gelijk dispenstatie aangevraagd voor het spelen in de eerste divisie. Hij was op de hoogte dat er een team zou wegvallen in de een na hoogste divisie. Doelstelling was om de talenten van Squash Almere via de eerste divisie ervaring om te laten doen. Daarbij bestond het gevaar dat de talenten weggekaapt zouden worden door de topclubs. Via steun van sponsor RIXAX konden er een aantal goede spelers gehaald. Ishmael Mubure kwam van  Eredivisieclub Drachten, Mark van Veenhuizen, Stephan Patz  en Edwin Groothuis kwamen van Squash Zwolle en Ryan Dally van Match Amsterdam. Het talent Sebastiaan Hofman was de enige speler die werd overgeheveld naar het eerste team. Deze selectie moest zorgen dat eerst de promotiewedstrijden gewonnen zouden en die doelstelling werd eenvoudig gehaald.

Door de goede resultaten van het team gedurende het seizoen, veranderde langzaam de doelstelling van de club.  Ervaring  opdoen en in ieder geval niet degraderen veranderde in het geloof dat er meer te halen viel en dat er wellicht promotie  naar de elite onder de squashcubs mogelijk was. Vooral de ontwikkeling van het het jeugdtalent Sebastiaan Hofman was onvoorzien. Hij won al zijn wedstrijden in de competitie. Ook De nummer 1 van het team Ishmael Mubure bleef ongeslagen en steeg door zijn resultaten na de 11 plaats van de Nederlandse ranking.  

De Almeerders waren in de laatste wedstrijd van de competitie in de Eerste Divisie met 13 tegen 7 te sterk voor Sportsworld uit Amsterdam en bleven daardoor thuis ongeslagen. RIXAX Squash Almere eindigt in de competitie op de tweede plaats achter DKTP-IT Beverwijk 2. Dit team van de club uit Beverwijk mag niet promoveren omdat het eerste team van de club al in de eredivisie speelt. Daarom was de de tweede positie voldoende om volgend seizoen op het  hoogste niveau te acteren.

Teammanager/coach Thony Schwab gaat de komende maanden opzoek naar versterking en nieuwe sponsors. “Net als in voetbal maakt geld het verschil en zijn er meer spelers van Eredivisie niveau nodig om niet gelijk te degraderen. Echter we hebben een goed plan om sponsoren te werven, de club groeit in leden en onze jeugdafdeling is sterk in ontwikkeling. Het eerste jeugdteam is vorige maand kampioen in de Eredivisie geworden. Een doelstelling die Squash Almere heren 1 binnen drie jaar ook hoopt te halen en wie weet wel met spelers uit de eigen jeugdopleiding.”

730 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

3 reacties op ALMERE | RIXAX Squash Almere promoveert naar Eredivisie

  1. Hai Thon..wat goed van jou..je bent een echte Jago geworden..Gewedig hoor..Indo ja..We zijn trots op jou.Groetjes aan je Mams en Paps en jij een warme omhelzing uit Grave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Facebook
LINKEDIN
INSTAGRAM