ALMERE | Squash Almere ervaart sterkte van de eredivisie

ALMERE | Squash Almere ervaart sterkte van de eredivisie

Na een afwezigheid van tien jaar mocht Squash Almere zich weer bewijzen op het hoogste niveau. De Almeerse formatie moest gelijk tegen Landskampioen Victoria Rotterdam en ook nog in een uitwedstrijd. Vooraf waren de verwachtingen op een overwinning dan ook laag, maar een paar punten sprokkelen zou meegenomen zijn. Daarnaast is de club uitermate trots dat ze zich weer mogen meten met de beste acht teams van Nederland.

Squash Almere speelde met de Argentijnse tweeling Francisco en Rodrigo Obregon en de Nederlander Marc ter Sluis. Victoria speelde met de Fransman Sebastian Bonmalais, de Belg Youri Hapers en als Nederlander de huidige nationaal en Europees 35+ kampioen Piedro Schweertman. Squash Almere gaf goed tegenstand, maar bleef wel steken op 1 behaalde punt en dat hadden er een paar meer kunnen zijn. De einduitslag werd 12-1 .

Coach/manager Thony Schwab is echter tevreden over de eerste wedstrijd op het hoogste niveau. “Een goede ervaring voor onze spelers. De landskampioen Victorie en de overige topteams in de Eredivisie zijn gewoon een maatje of twee te groot. De onverwachte promotie was fantastisch, maar nu is het strijden om te handhaven. De club moet groeien in de sterkte van de selectie, organisatie en voornamelijk in budget. Zoals in elke sport maakt geld het verschil. In de korte tijd heeft de club al sponsors aan zich gebonden, maar elke sponsor meer gaat straks het verschil maken in de strijd tegen degradatie”, aldus Schwab.

Over twee weken de eerste thuiswedstijd tegen Twente Hellendoorn, de landskampioen van twee jaar geleden.  

MARATHONLAAN 20  | 1318 EE  |  ALMERE |  +31 (0) 36 532 90 29  |  WWW.SQUASHALMERE.NL

386 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Redactie

Related Posts

Samen Actief en Sport in Dronten slaan handen ineen

Samen Actief en Sport in Dronten slaan handen ineen

Inschrijving NKT-judo in Almere geopend

Inschrijving NKT-judo in Almere geopend

SV Urk-TV interviewt Gert Jan Karsten

SV Urk-TV interviewt Gert Jan Karsten

Nieuwe trainer voor VV Tollebeek

Nieuwe trainer voor VV Tollebeek

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.