Blije gezichten én primeur op aangepaste DUIN Triathlon

Blije gezichten én primeur op aangepaste DUIN Triathlon

Coronamaatregelen, een flinke wind en een halverwege aangepast schema. Die omstandigheden konden zondag niks afdoen aan het enthousiasme bij de deelnemers van de DUIN Triathlon in Almere.

De (sprint)triathlon was de eerste triathlon die in Nederland werd gehouden sinds het uitbreken van de coronacrisis en had daarmee dus een heuse primeur. Dat betekende echter wel een hoop extra veiligheidsmaatregelen, maar die namen de 550 deelnemers voor lief. Zij mochten zich eindelijk weer verheugen op een triathlon en dus waren er na afloop alleen maar lachende gezichten te zien.

Ook organisator Start2Finish kijkt met een goed gevoel terug op de triathlon: “Het was een hele mooie dag eigenlijk. Natuurlijk was deze editie anders dan voorgaande jaren, maar het is dit of helemaal niks. We hebben ons ingezet om de triathlon zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden voor de deelnemers en volgens mij zijn we daarin geslaagd,” aldus Jefry Visser van Start2Finish.

“De wind speelde ons in de middag nog wel parten. Met windkracht zes en hoge golven was zwemmen niet meer verantwoord na de eerste twee startsessies. Na die tweede sessie hebben we daarom het zwemmen geschrapt en zijn we overgestapt op een run-bike-run. Maar dat deed niks af aan het plezier van de deelnemers. Iedereen was allang blij dat ze weer lekker konden sporten. Dus we kijken met een goed gevoel terug op deze editie, ook al was het evenement iets anders dan voorgaande edities,” aldus Visser.

Bij de sprinttriathlon (750 meter zwemmen, 20 km fietsen, 5 km hardlopen) was Ian Pennekamp uit Bussum de snelste; bij de vrouwen was dat Dieuwertje Bax uit Anna Paulowna. Bij de run-bike-run (2,5 km hardlopen, 20 km fietsen, 5 km hardlopen) mocht Joost Somsen zich de snelste man noemen; Marit van den Berg uit Culemborg was daarbij de snelste vrouw.

Uitslagen:

Triathlon mannen

 1. Ian Pennekamp
 2. Ben Muller
 3. Milan Brons

Triathlon vrouwen

 1. Dieuwertje Bax
 2. Joyce Caro
 3. Sharon Zuijdervliet

Run-bike-run mannen

 1. Joost Somsen
 2. Evert Scheltinga
 3. Joep Staps

Run-bike-run vrouwen

 1. Marit van den Berg
 2. Fleur Kuijpers
 3. Ilona Eversdijk

Redactie

Related Posts

Almere City mogelijke testlocatie voor publiek bij voetbalwedstrijden

Almere City mogelijke testlocatie voor publiek bij voetbalwedstrijden

Manon Bakker uit Swifterbant in selectie voor EK Veldrijden 2020

Manon Bakker uit Swifterbant in selectie voor EK Veldrijden 2020

Almere City – Aftermovie na 2-0 winst op Helmond Sport

Almere City – Aftermovie na 2-0 winst op Helmond Sport

Videoverslag Swift ’64 – Zwolsche Boys 1-2

Videoverslag Swift ’64 – Zwolsche Boys 1-2

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.