DRONTEN | Jasper Schouten keert terug bij WV IJsselstreek

Wielrenner Jasper Schouten uit  Dronten rijdt volgend jaar weer in ‘het groen’. De Flevolandse coureur komt dit seizoen uit op Continentaal niveau bij wielerploeg Alecto. Schouten kan echter niet bij die ploeg blijven en keert weer terug bij de wielervereniging de IJsselstreek, dit maakte hij zelf bekend tijdens het NCK in zijn woonplaats Dronten: “Dat voelt als thuiskomen.”

Schouten had zelf nooit als doel om op Continentaal niveau te gaan rijden, het hoogste niveau onder het profwielrennen, maar kreeg die kans min of meer in de schoot geworpen. Aan dat avontuur komt dus nu een eind: “Alecto kon mij voor volgend seizoen niet meer vrijheid beiden. Dan heb je de keuze tussen nog een jaar alleen maar knechten of vertrekken. In weer alleen maar knechten had ik geen zin, dus ik ga volgend seizoen weer lekker voor de IJsselstreek te rijden. Zo hoop ik zelf weer aan winnen toe te komen.”

Dat winnen doet het dan vooral voor zichzelf: om weer ‘plezier’ in het fietsen te krijgen en niet zich in de kijker te rijden voor een andere Continentale ploeg: “Dat zou wel heel leuk zijn, maar Continentaal koersen was eigenlijk vooral een hele leuke bijkomstigheid. Hele mooie buitenlandse koersen gereden en veel van de wereld gezien. En dat is natuurlijk geweldig! Maar volgend jaar ga ik met de IJsselstreek ook hele mooie dingen doen, dus daar heb ik ook erg veel zin in.”

Nog mooier dan de wereld zien is een Nederlands kampioenschap in je eigen woonplaats rijden. De Drontenaar heeft echter vooral pijn gehad: “Dit heeft echt heel veel pijn gedaan, maar ik ben heel tevreden met de eindtijd. We reden 1uur 0 minuten en 22 seconden. Echt ontzettend hard!” Voor zijn gevoel ging het allemaal niet vanzelf: “Ik zat achter een hele kleine renner, dus dat lijkt het altijd slechter te gaan. Iedereen reed superhard en als ik op kop kwam deed alles pijn. Maar we gingen toch supersnel en dan geeft dat een zeer goed gevoel.”

Lees zijn volledige reactie op het NCK in het nieuwsbericht over het NCK en lees daar ook reacties van onder meer Jos van Emden en Ramon Sinkeldam.

 

1,357 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Redactie

Related Posts

Het SMF Online Flevo talent-team:                    Deel 1 – Elisa Mul (Zeewolde)

Het SMF Online Flevo talent-team: Deel 1 – Elisa Mul (Zeewolde)

WERELDTOPPERS PAUL COLL EN NELE GILIS BIJ PILOT SQUASH ALMERE

WERELDTOPPERS PAUL COLL EN NELE GILIS BIJ PILOT SQUASH ALMERE

Maikel Mazereeuw (Orca’s Urk) naar Landstede basketbal

Maikel Mazereeuw (Orca’s Urk) naar Landstede basketbal

GRATIS HOCKEYTRAININGEN BIJ BUITENHOUT MHC VOOR ALLE JEUGD UIT ALMERE

GRATIS HOCKEYTRAININGEN BIJ BUITENHOUT MHC VOOR ALLE JEUGD UIT ALMERE

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.