DRONTEN | Ryan Nijboer stunt bij kwalificaties ABN-AMRO tennistoernooi Rotterdam

Ryan Nijboer uit Dronten heeft op indrukwekkende wijze de tweede ronde van het kwalificatietoernooi bij het ABN-AMRO World Tennis Tournament bereikt. Nijboer (21) versloeg de Duitser Struff, de nummer 51 van de wereld: 6-4 6-4.

Nijboer stond eind vorig op plek 669 op diezelfde wereldranglijst, de hoogste positie tot nu toe van de Drontenaar. Vanwege die lagere ranking moest Nijboer zich via de pre-kwalificaties plaatsen voor dit kwalificatietoernooi. Die won hij, waardoor hij mocht aantreden in Ahoy Rotterdam.

Geen favoriet

Nijboer werd vooraf weinig kansen toegedicht tegen de zeven jaar ouders Struff (die al challenges en futuretoernooien op zijn naam wist te schrijven). In het begin van de wedstrijd leek die verwachting ook waarheid te worden. Nijboer kwam al snel met 4-0 achter. De Drontenaar herstelde zich echter knap, wist zijn spel naar een hoger niveau te tillen en dwong de Duitser tot het maken van fouten. In no-time werd de achterstand omgebogen in setwinst.

Genadeklap

Setwinst was al een overwinning op zich voor Nijboer, maar ook in de tweede set liet de Drontenaar zien over karakter, inhoud en talent te beschikken. Hij bracht de Duitse Top-100 speler de genadeklap toe door aan het einde van de tweede toe te slaan door de wedstrijd met zijn eigen service op love (zonder tegenpunt) uit te spelen.

| “Ik ben ontzettend blij” |

Nijboer: “Ik ben ontzettend blij met mijn eerste overwinning op het ABN-AMRO toernooi. Ik ga me nu voorbereiden op de tweede ronde partij van morgen”, reageerde hij na afloop.

213 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Facebook
LINKEDIN
INSTAGRAM