DRONTEN | Sportief eerbetoon aan Saskia Gootjes bij AV Flevo Delta

Afgelopen zondag vond op het atletiekterrein van AV Flevo Delta de zevende Memorial Saskia’s Seven plaats. Een dag waarop de overleden dochter van Hans en Gerda Gootjes centraal staat, maar ook een dag waar sport en atletiek de boventoon voeren. Hans Gootjes: “Dit soort dagen keek Saskia altijd enorm naar uit. Het doet ons dan ook goed om te zien dat onze dochter op deze manier doorleefd op de atletiekbaan.”

Het getal zeven is dit jaar een terugkerende factor. Gootjes: “Het is de zevende editie op 7 Oktober en de eerste keer dat we een 7.000 meter hebben georganiseerd. Het getal zeven komt dus inderdaad wel vaak terug.”

 

Hoewel de evenement zeker niet is opgezet om een groot atletiekevent te worden, is er volgens Gootjes wel degelijk potentie om door te groeien. “Vooral de 7.000 meter kan in de komende jaren behoorlijk gaan doorgroeien. We hadden nu bijna vijftig deelnemers, en dat is goed voor een eerste keer. Maar omdat deze afstand weinig wordt gelopen (meestal worden er vijf of tien kilometerwedstrijd georganiseerd, red.) en 7.000 meter voor veel lopers juist wordt gezien als een mooie opstap in de opbouw naar een tien kilometerloop is er veel interesse uit heel Nederland om hieraan mee te mogen doen. Bovendien hebben we dit jaar voor het eerst de Saskia’s Memorial gehouden in het weekend dat er bij vrijwel alle clubs in Nederland clubkampioenschappen worden gehouden. Lopers die daar dus niet aan meedoen, kunnen alleen hier terecht. Dat heeft op zowel de baanwedstrijden als de 7.000 meter loop een positief effect qua deelnemersaantal als niveau.”

 

Ook Ton van Amerongen (rechts) bracht in zijn functie als wethouder sport in Dronten een bezoekje aan het atletiekevenement bij Flevo Delta

Een mooie, zonovergoten dag op het sportpark van AV Flevo Delta in Dronten leverde veel mooie sportprestaties op: ieder op zijn of haar eigen niveau, maar altijd met de wil om beter te worden. En dat stemt Gootjes zeer tevreden: “Het was een emotionele dag, met een lach en traan.”

 

374 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Facebook
LINKEDIN
INSTAGRAM