DRONTEN | Toppers op herhaling in jubileumeditie van de  Leisure World Kerstloop

DRONTEN | Toppers op herhaling in jubileumeditie van de Leisure World Kerstloop

Aanstaande zondag is 30e editie van de LeisureWorld Kerstloop en dat is dus weer een jubileum, een klein feestje. En de deelnemers zullen dat weten ook. Er meer entertainment , muziek onderweg,  een deel  van het parcours met name in het buitengebied krijgt een feestelijke aankleding, evenals de ontvangst bij het Almere College.

Dat de Kerstloop bij velen goed bevalt, is dit jaar te zien aan de deelname bij de toppers. Allert Everts: “Acht van de toptien van het klassement bij de heren  van vorig jaar gaan op herhaling. Dat belooft een spannende strijd te worden. Weet u nog van vorig jaar toen de Kenianen Alfred Cherop en Elvis Tabarach nagenoeg gelijk over de finish kwamen. Slechts een enkele seconde in de netto tijd was het verschil.” 

Everts vervolgt: “Ook Yoeri Wolf (nr 3 ) en de Nieuw Zeelander Malcolm Hicks (nr 4) staan weer aan de start. En natuurlijk, zou je kunnen zeggen, zijn er de snelle Belgische lopers Willem van Schuerbeek, Valentin Poncelet en  Kjell D”Hondt die zich naar de finish zullen reppen en trachten hun resultaat van vorig jaar (6, 8 en 10) te evenaren of te verbeteren. Dan zullen ze wel nog moeten afrekenen met Yorit Cleij, de Fransman Julien Devanne en collega Belg Ben Souwen. Natuurlijk staat  “mister Kerstloop” Jeroen van Damme op de startlijst. Gary Hawery  is wederom de grootste kanshebber voor prijs van de snelste Flevolander”, aldus Everts.

| “Buitenlandse toppers strijden om tijdtijden” |

Bij de dames is de winnaar van vorig jaar, die toen het wedstrijdrecord op 1.09.01 u. stelde, helaas niet aanwezig. Everts: “Wel zien we uit Kenia Tabitha Gichia die het zal opnemen tegen onder andere Katrine Myrthe en  Tessa Frenay beiden bekend met winterse omstandigheden, want  afkomstig uit Noorwegen. De Belgische Karin van Proeyen zal er alles aan doen om dit jaar op het podium te verschijnen. En wie weet kan Jacelyn Gruppen dit jaar ook hiervoor strijden.” 

Flinke toename deelnemersaantal

Wellicht aangetrokken door de mooie herinnering, die elke deelnemer zal ontvangen namelijk een Rogelli loopshirt, is er bij de voorinschrijving een flinke toename van het aantal deelnemers te zien. Ook is er dit jaar voor het eerst een businessrun en wordt de eerste editie van het regiomagazine Sport & Life overhandigd aan wethouder Sport van Dronten: Ton van Amerogen. Alles bij elkaar een mooie opsteker voor de organisatoren die verwachtingsvol naar de 30ste editie uitkijken.

437 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Geraldine Nikkels

Related Posts

Almere City mogelijke testlocatie voor publiek bij voetbalwedstrijden

Almere City mogelijke testlocatie voor publiek bij voetbalwedstrijden

Manon Bakker uit Swifterbant in selectie voor EK Veldrijden 2020

Manon Bakker uit Swifterbant in selectie voor EK Veldrijden 2020

Almere City – Aftermovie na 2-0 winst op Helmond Sport

Almere City – Aftermovie na 2-0 winst op Helmond Sport

Videoverslag Swift ’64 – Zwolsche Boys 1-2

Videoverslag Swift ’64 – Zwolsche Boys 1-2

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.