DRONTEN | Voorbereidingen koningsdagcross 2019 in volle gang

DRONTEN | Voorbereidingen koningsdagcross 2019 in volle gang

Zaterdag 27 april keert de jaarlijkse Koningscross terug met haar 47e jaargang. Het is weer tijd voor ronkende motoren, snelle inhaalacties en verbrand rubber op het Van Werven circuit in Biddinghuizen.

Na veel regen in de afgelopen maanden beginnen nu voorzichtig de zonnestralen door te komen. De ultieme gelegenheid voor de harde kleibaan om zichzelf weer op te warmen voor eind april. Het plantsoenbeheer is ook dit jaar door weer en wind bijgehouden door onze viervoetige vrienden met een wollen vacht. De verwachting is dat de baan er net als vorig jaar prachtig uit zal zien.

Sleutelen in de polder

Uiteraard hebben de coureurs zich niet laten stoppen door het druilerige weer en zijn de meest fanatiekelingen al de gehele winter bezig. De een bouwt een nieuwe raceauto en de ander voert een grote A.P.K. beurt uit.  Fons van Daele heeft dit jaar de eer om zijn Polderkampioenschap te verdedigen met een snelle Ford Puma in de standaardklasse t/m 1800cc. Ook zal concurrent Jurjen op de Hoek een poging wagen om in dezelfde klasse de beker te bemachtigen met zijn nieuwe Seat Ibiza. Ook wordt er in de polder druk gesleuteld aan een Opel Astra door autocrossteam Buurman & Buurman. Deze Opel in de kleuren oranje en wit wordt voorbereid om deel te nemen aan de Divisie V in het Nederlands Kampioenschap. Maarten Stoker en Rick de Groot zullen de Koningscross gebruiken om hun nieuwe bolide klaar te stomen voor hun deelname in het NK Autocross.

Bij de lokale schroothandel vind je dit voorjaar aanmerkelijk veel doorgeslepen auto’s. Het gaat hier om de achterkant van de auto gezien de voorkant wordt voorzien van een stevige rolkooi en een zelf gefabriceerd achterwiel. De gebroeders Witkop, Sander van de Wiel en Tom Peetoom strijden dit jaar met hun nieuwe driewielers voor het kampioenschap.

Landelijk deelnemersveld

In totaal verschijnen er meer dan 240 coureurs vanuit het hele land op het deelnemersveld.  Ze zijn allen weer klaar om er een groot spektakel van te maken. De autocross zal gekenmerkt worden door een dag vol gezelligheid en mooie sportieve races. De catering zal net als voorgaande jaren verzorgd worden door Jan de Vries en de kleine crossers kunnen zich uitleven op een springkussen. Kortom een gezellig dagje uit voor de gehele familie. Vergeet niet om ook alvast de datum voor de tweede cross in jouw agenda te zetten op zaterdag 22 juni!

Volg het laatste nieuws

De cross gaat van start om 10.00 uur en de finales worden rond 17.00 uur gereden. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, onze activiteiten en/of andere nieuwtjes? Volg ons dan op Facebook via:  www.facebook.com/ACVdeFlintstones

Voor meer informatie kun je ook altijd kijken op: www.deflintstones.nl

178 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Redactie

Related Posts

Samen Actief en Sport in Dronten slaan handen ineen

Samen Actief en Sport in Dronten slaan handen ineen

Inschrijving NKT-judo in Almere geopend

Inschrijving NKT-judo in Almere geopend

Beitske Visser in actie tijdens de W-Series E-Sports op Monza

Beitske Visser in actie tijdens de W-Series E-Sports op Monza

SV Urk-TV interviewt Gert Jan Karsten

SV Urk-TV interviewt Gert Jan Karsten

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.