FLEVOLAND | Goed weekend voor Flevolandse basketbaltalenten

Afgelopen weekend kwam het Lelystadse jeugdtalent Niek van der Plas uit voor Oranje onder 16 op het EK in die leeftijdscategorie. van de Plas speelde tegen Tsjechië bijna 24 minuten, scoorde 9 punten en pakte 5 rebounds en 2 steals. Daarna won hij met het Nederlands jeugdteam U16 van Portugal (74-73) waardoor het al voor het duel tegen Ierland U16 zeker was van groepswinst.

Van der Plas ‘Top Performer’

Morgen komt Van der Plas – die met 13,8 efficiency tot nu toe de ‘Top Performer’ is bij Orange Lions – in de kwartfinale uit tegen gastland Bulgarije.

Urker dames

Ook voor de Urker dames Erica Romkes en Hennie van Schaik (beide uitkomend voor CSE Landstede basketbal) was het een goed weekend, want toen werd bekend dat zowel Romkes als Van Schaik door bondscoach Thijs Volmer zijn geselecteerd voor het meisjes EK onder 16, dat donderdag 15 augustus in het Bulgaarse Sofia begint. Nederland VU16 speelt daar in de poulefase tegen Macedonië, Bulgarije, Luxemburg en Oekraïne.

Foto: website Landstede basketbal

Het Nederlands VU16-team speelt morgen de eerste groepswedstrijd. Mocht Van Schaik daar in actie komen, dan maakt ze haar debuut voor het Nederlands team op een groot eindtoernooi. Voor Romkes is dit haar tweede EK.

215 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Facebook