Het SMF Online Flevo talent-team:                    Deel 1 – Elisa Mul (Zeewolde)

Het SMF Online Flevo talent-team: Deel 1 – Elisa Mul (Zeewolde)

Toen de Zeewoldense Elisa Mul in 2018 meedeed aan het WK Obstacle Course Racing, wist ze dat ze goed was in deze sport. Maar dat ze zó goed was, kwam ook voor haarzelf als een verrassing. Ze eindigde haar race met de snelste tijd en werd wereldkampioen. Een topprestatie. Wij spraken Elisa over deze overwinning, over haar liefde voor haar sport en haar ambities.

“Ik vond atletiek heel leuk omdat het lekker divers is, maar toch zocht ik naar nog meer uitdaging.”

Al vroeg in beweging

Dat Elisa op haar achtste al koos voor atletiek, was niet zo gek. Ze was altijd al dol op rennen, klimmen en bewegen. Toch gaf de sport haar nog niet de uitdaging die ze zocht. Toen ze op haar veertiende iemand hoorde vertellen over survivalrun, was de interesse dan ook meteen gewekt. Ze schreef zich samen met haar broer in voor de Dronterland Run en samen werden ze 9e en 10e van alle recreanten. Elisa meldde zich direct aan voor training survivalrun bij ZWAAN Buitensport. Ze scoorde goed in het klassement en genoot van de uitdaging die survival bood.

Onverwachts succes

Steeds vaker hoorde ze sporters praten over Obstacle Course Racing (OCR), een sport die lijkt op survivalrun. Elisa’s nieuwsgierigheid was geprikkeld en op haar zestiende meldde ze zich aan. Hoewel bekend was dat veel survivalers goed scoren bij OCR, deed Elisa daar echt nog een schepje bovenop. Al bij haar eerste kwalificatiewedstrijd plaatste ze zich voor het WK in Londen (2018). Als groentje in deze intensieve sport verwachtte ze weinig van haar deelname, maar meedoen was ook gewoon heel erg leuk. Maar het pakte ontzettend goed uit. Elisa legde 15 kilometer af in de categorie jeugd onder 18 jaar, overwon maar liefst 100 hindernissen en eindigde met de gouden medaille.

“Ik kon het niet geloven! Dit was nu de beste dag van mijn leven geworden!”

Trainen voor elke nieuwe uitdaging

We zijn nu twee jaar verder en Elisa timmert op sportief gebied nog steeds flink aan de weg. Ze heeft inmiddels dan ook al een mooi rijtje resultaten op haar naam staan:

Survival Runs

2015 NK 2e plaats

2016 NK 2e plaats

2017 NK 3e plaats

2018 NK 3e plaats

Obstacle Course Races

2018 WK 15 km onder 18 jaar 1e plaats

2019 EK 6 km onder 20 jaar 3e plaats

2019 WK 3 km onder de 20 jaar 1e plaats

Het behalen van zulke resultaten gaat natuurlijk niet vanzelf. Wekelijks traint Elisa hard om haar conditie, kracht en techniek te verbeteren. Ook het oefenen van de hindernissen is een belangrijk onderdeel van de training. Immers: Hoe beter je weet hoe je een hindernis moet aanpakken, hoe sneller je door kunt naar de volgende.

Op weg naar de wereldtop

Het EK Obstacle Course Races is door de wedstrijdstop afgeblazen, maar het WK staat nog wel op de planning. Daar mag Elisa voor het eerst meedoen in de elite categorie met volwassen topsporters vanuit de hele wereld. Haar doel? Op het podium belanden natuurlijk! Een flinke stap vanuit de jeugdcompetitie.

Verder hoopt Elisa de komende jaren veel samen te sporten met deze wereldtoppers om van ze te leren en op hetzelfde niveau te komen. Haar doel is om hen uiteindelijk te verslaan door de wereldtitel te pakken. Daarbij zijn kracht en weersomstandigheden haar grootste uitdaging: “Door kou verlies ik nog veel energie en presteer ik minder goed. Ook mis ik bij sommige hindernissen nu nog de kracht om er soepel doorheen te gaan”.


Op de vraag hoe zij haar doelen gaat bereiken antwoord Elisa duidelijk: “Ik ga hier hard voor trainen. Zowel mijn conditie als kracht moeten nóg beter om dit te kunnen bereiken”. Aangemoedigd en gemotiveerd door haar Team Urban Sky, haar ouders en haar familie gaat Elisa ongetwijfeld nog heel ver komen.

Redactie

Related Posts

WERELDTOPPERS PAUL COLL EN NELE GILIS BIJ PILOT SQUASH ALMERE

WERELDTOPPERS PAUL COLL EN NELE GILIS BIJ PILOT SQUASH ALMERE

Maikel Mazereeuw (Orca’s Urk) naar Landstede basketbal

Maikel Mazereeuw (Orca’s Urk) naar Landstede basketbal

GRATIS HOCKEYTRAININGEN BIJ BUITENHOUT MHC VOOR ALLE JEUGD UIT ALMERE

GRATIS HOCKEYTRAININGEN BIJ BUITENHOUT MHC VOOR ALLE JEUGD UIT ALMERE

Lelystedeling Detlef le Grand verlengt zijn contract bij Ajax Zaterdag

Lelystedeling Detlef le Grand verlengt zijn contract bij Ajax Zaterdag

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.