KV Wolderwijd nipt onderuit in Hilversum

KV Wolderwijd nipt onderuit in Hilversum

Op zaterdag 5 september ging het eerste seniorenteam van KV Wolderwijd voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op bezoek bij de Corvers in Hilversum. Op het prachtig gelegen sportpark Corverskuil in de bossen bij Hilversum moest er voor het eerst in lange tijd weer eens op echt gras gespeeld worden. 

De Zeewoldenaren beleefde een moeilijke start, en of het nu kwam door de ondergrond waarop gespeeld moest worden of door de warrig leidende scheidsrechter, die enkele dubieuze strafworpen aan de thuisspelende ploeg gaf, feit was dat KV Wolderwijd pas na 10 minuten, bij een 4-0 achterstand, voor het eerst tot scoren kwam.

Hierna kwam Wolderwijd iets beter in de wedstrijd en kwam het team door enkele afstandsschoten iets dichter bij, 6-4. Het spel ging hierna gelijk op, echter de achterstand van enkele doelpunten bleef steeds op het scorebord staan. De thuisploeg bouwde dit tegen het einde van de eerste helft weer uit tot een ruststand van 12-8.  

Tweede helft

Na de rust begon het vooral door rake afstandsschoten goed te lopen aan de kant van KV Wolderwijd, en ondanks enkele tactische wisselingen aan de kant van de thuisploeg, kwamen de jonge Zeewoldenaren steeds dichterbij. Met nog tien minuten te gaan was het gaatje bijna gedicht en werd de 17-16 gescoord uit een strafworp.

De meegereisde supporters begonnen net te geloven dat een resultaat toch nog mogelijk was, toen op 18-17 de thuisploeg door twee rake afstandsschoten van de sterk spelende dames toch weer uitliep naar 20-17, en de wedstrijd was gedaan. Een rake strafworp in de laatste minuut veranderde hier niets meer aan. Eindstand 20-18.

Goed debuut

Al met al een goed debuut in de vierde klasse, helaas zonder resultaat in punten voor de ranglijst, maar vooral de sterke tweede helft biedt hoop voor de komende weken. Aanstaande zaterdag om 15:30 speelt KV Wolderwijd haar volgende wedstrijd. KV Arena uit Rhenen is dan te gast op Sportpark De Horst.

Programma 12 september

10:00     Sparta E1 – Wolderwijd E1          

10:30     Dindoa B2 – Wolderwijd B1        

11:00     Wolderwijd E2 – Telstar | Schoonderbeek E4

11:45     Unitas | Perspectief D4 – Wolderwijd D1

12:15     Wolderwijd C1 – Spirit C5            

13:45     Wolderwijd 2 – Regio ’72 4         

15:30     Wolderwijd 1 – Arena 1

Redactie

Related Posts

Het SMF Online Flevo talent-team:                    Deel 1 – Elisa Mul (Zeewolde)

Het SMF Online Flevo talent-team: Deel 1 – Elisa Mul (Zeewolde)

ZEEWOLDE | 8e Editie Zeewolde Endurance, Triathlon voor iedereen!

ZEEWOLDE | 8e Editie Zeewolde Endurance, Triathlon voor iedereen!

DRONTEN | ASVD|PV Systems verliest derby van Wit-Blauw

DRONTEN | ASVD|PV Systems verliest derby van Wit-Blauw

ZEEWOLDE | 12 januari 3e LOKO loop

ZEEWOLDE | 12 januari 3e LOKO loop

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.