LELYSTAD | Dames-1 Volta Volleybal kampioen

De dames van Volta volleybal Lelystad zijn vrijdagavond kampioen geworden in de eerste klasse en promoveren naar de overgangsklasse. Volta kon de titel alleen veiligstellen door met 4-0 te winnen (en vijf punten te pakken) in de thuiswedstrijd tegen Jumbo van Andel Ormi. En dat lukte, waardoor de dames konden juichen in Sporthal de Rietlanden.

De avond kon al niet meer stuk voor coach Roy Vogel. Hij werd voor het duel gehuldigd als clubheld van Volta. Dames-1 werd hier duidelijk door geïnspireerd en begon ijzersterk aan het duel. Binnen de korte keren stond het 16-10 voor Volta Lelystad.

In deze fase speelt Volta vooral slimmer dan Ormi, dat nauwelijks aan aanvallen toekomt. Het duurt dan ook niet lang voordat het eerste setpoint genoteerd kan worden. Bij 24-11 haalt het talentvolle damesteam de eerste set binnen door een service-ace van Xiana Hage die samen met de andere talenten Esmay Jesterhoudt en Judith Daling moeiteloos meedraait met het seniorenteam.

De tweede set begint zoals de eerste: met een sterk Volta, dat degelijk spel laat zien ondanks de afwezigheid van enkele basisspeelsters zoals Marilee Veldman, Imke Wolven en Larissa Eisma. Met 25-14 wordt ook het tweede bedrijf simpel binnengehengeld.

In de derde set sluipt er wellicht wat gemakzucht in de ploeg, want Ormi weet voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong bij elkaar te slaan: 2-6. Door wat misverstanden bij de Lelystedeling komen de bezoekers zelfs op 21-22. Het kampioenschap is alleen een feit als er geen enkele set wordt verloren en dus heeft Volta een opleving nodig.

En die komt er: Judith Daling laat zien over een uitstekende service te beschikken en scoort hiermee punt na punt. Ormi bezwijkt onder de servicedruk van Daling en moet het hoofd buigen: 25-22 voor Volta.

De vierde set zou dus dat kampioensfeest kunnen ontbranden. Na een goed begin van Volta (3-0) laat Esmay Jesterhoudt zien dat zij ook over een geweldige service beschikt. In no-time loopt Volta uit naar 11-1, mede dankzij 3 serviceaces op rij van Jesterhoudt. .

Vanaf dat moment is er geen houden met aan en snelt Volta naar het kampioenschap. Dat het uiteindelijk nog 25-18 maakt niemand meer iets uit. Volta dames-1 is kampioen en mag zich gaan opmaken voor de overgangsklasse.


553 totaal aantal vertoningen, 7 aantal vertoningen vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Facebook