LELYSTAD | Heren-1 vv Volta winnen volleybalderby van Libero’99

Afgelopen zaterdag, 6 oktober, mochten de heren van Volta afreizen naar Dronten. De strijd tegen de heren van Libero stond op het programma. Libero dat nog maar één wedstrijd had gespeeld en deze had gewonnen mocht een gevreesde tegenstander genoemd worden. In het verleden had Volta het altijd lastig gehad in de schuur van Dronten. Echter waren de teams veranderd door de jaren en waren er nog enkele bekende gezichten aan beide kanten. Deze derby kon dus alle kanten op.

De eerste set begon goed voor de heren van Volta. Het wist de krappe bezetting van Libero van meet af aan onder druk te zetten. De libero van Libero had zijn dag niet en was met zijn anderskleurige shirtje een makkelijk doelwit. Serverend konden ze hem onder druk zetten en deze druk leverde een simpel spelletje op voor Volta. De set werd met 17-25 door Volta binnengehaald.

De tweede set was de afgelopen twee wedstrijden een hekel punt gebleken. De eerste wedstrijd verloren we hem en vorige wedstrijd kon er door een knappe comeback op het nippertje gewonnen worden. Deze week moest anders! Maar wat moet, gebeurt niet. Libero kreeg meer vat op de passing en counterde met een sterke service. Volta keek al snel tegen een flinke tegenstand aan en bij 19-24 leek het toch wel gedaan. Echter had Volta de vorige wedstrijd al laten zien een goede comeback in hun donder te hebben. Na goed samenspel en een dip van Libero stond het weer 24-24. Tot hier en niet verder, zal Libero gedacht hebben, want daarna trokken ze er even aan en wonnen ze de set met 26-24.

Om geen vijfsetter te krijgen moesten de laatste twee sets gewonnen worden. Deze sets lieten al te meer zien hoe gewaagd beide teams aan elkaar waren. Deze sets was het stuivertje verleggen qua punten. Het spel in deze sets leek net zo veel op elkaar als de standen: 22-25 x 2.

Met een tevreden gevoel stapten de mannen van Volta van het veld na een 1-3 winst op angstgegner Libero. De volgende wedstrijd zal aanstaande vrijdag, 12 oktober, om half 8 in sporthal De Rietlanden gespeeld worden. Wees allen welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Facebook
LINKEDIN
INSTAGRAM