LELYSTAD | Nog nooit zoveel topteams op Lelystads jeugdbasketbaltoernooi Flevo Musketiers

LELYSTAD | Nog nooit zoveel topteams op Lelystads jeugdbasketbaltoernooi Flevo Musketiers

Basketbalvereniging Flevo Musketiers is er weer in geslaagd om de stijgende lijn van hun toernooi voort te zetten. Eén keer per jaar komt de top van het Nederlandse basketbal voor jongens van 10 t/m 20 jaar oud naar Lelystad en dit jaar zijn dat meer teams dan ooit tevoren.

Op zondag 8 september werken eredivisieteams traditiegetrouw hun laatste oefenwedstrijden af voordat zij in het weekend van 14 en 15 september aan de competitie beginnen. Dit jaar is de Duitse deelname gegroeid van 1 naar 4 teams. Het doel is om teams zo goed mogelijk voor te bereiden. Winnen is in dit stadium van het seizoen minder belangrijk. Tegen de beste tegenstanders komen de leerpunten het duidelijkst naar boven. Het toernooi in Lelystad is daarvoor een unieke gelegenheid.

Geweldig hoeveel mensen enthousiast reageerden

Organisators Marc Laan en Mark de Vries hebben op de dag de ondersteuning van veel vrijwilligers uit de club: ‘Het was geweldig om te merken dat er zoveel mensen enthousiast reageerden op onze oproep. Het is mooi als je zo een tip-off kunt maken met het nieuwe seizoen. Het is een hele klus om het ieder jaar voor elkaar te krijgen. Het toernooi geeft altijd zo veel energie, dat je daar het gehele seizoen op kunt teren. Zeker als je dan merkt dat we een behoorlijke groep mensen hebben die allerlei dingen uit handen nemen tijdens de dag. Dat geeft een enorme binding in de vereniging. Ook financieel helpt het toernooi ons. De toernooisponsors Sherwin Williams, KFC, Plus Postma en Restaurant Oriënt zorgen er voor dat we weer wat extra geld hebben om ballen te kopen en extra trainingen te betalen. Basketballdreams verkoopt daarnaast allerlei basketbalkleding en –schoenen en doneert een deel van de omzet. Dat maakt onze jeugdopleiding aan alle kanten sterker. Ook zijn we blij met de mooie groep scheidsrechters die ieder jaar de wedstrijden begeleiden.’

Het is inmiddels bijna een wetmatigheid dat een deelnemer van dit toernooi uiteindelijk landskampioen wordt. Er doen dan ook maar liefst 3 regerend landskampioenen mee.

Duitse deelname

Vorig jaar werd de eerste Duitse deelnemer team toegevoegd aan het deelnemersveld. Het team uit Münsterland speelde in de U16-klasse en eindigde uiteindelijk bij de laatste 8 in de Jugend Basketball BundesLiga/JBBL. Dit jaar komt deze club met maar liefst 3 teams naar de Lelystadse Rietlanden; de U14, JBBL/U16 en NBBL/U19. Als klap op de vuurpijl komt ook Hamburg Sharks met hun JBBL-team naar Lelystad.

Hamburg komt naar Nederland dankzij de samenwerking met Noordkop Den Helder. Deze gerenommeerde club met eredivisieteams op alle niveaus van U14 tot en met heren senioren organiseert op 7 september een toernooi voor U16- en 18-teams. Hamburg maakt er dus een volledig voorbereidingsweekend van.

Flevo Musketiers U-14

Van Flevo Musketiers doet dit jaar het U14-team mee. Een groot gedeelte van dit team werd vorig seizoen 6e van Nederland bij de U12. Twee spelers vertrokken naar de jeugdopleiding van Landstede Basketball. De overige spelers spelen met enkele nieuwe teamgenoten, waaronder een speler van Ceres Emmeloord, in de landelijke tweede divisie. Het wordt voor hen een dag met mooie ervaringen en energie om nog harder aan de eigen ontwikkeling te werken.

Niek van der Plas tijdens de contractondertekening bij CSE Landstede basketbal


Drie jaar geleden gold hetzelfde voor Niek van der Plas. Hij speelde met Flevo Musketiers U14 in de tweede divisie en deed mee aan het toernooi. Een jaar later vertrok hij naar Landstede Basketball. Afgelopen jaar won hij niet alleen het Nederlands Kampioenschap met zijn U16-team. Ook speelde hij gemiddeld zo’n 25 minuten op het Europees Kampioenschap voor U16-teams in de B-divisie. Dat leidde tot een zilveren medaille en promotie naar de beste 16 landen van Europa.

Oud-Flevo Musketier Dwayne Aristode werd afgelopen jaar landskampioen met Apollo Amsterdam U14. Om het Flevolandse basketbal te laten zien, doen er ook nog enkele teams van Almere Pioneers mee. Zij spelen op het op één na hoogste niveau van Nederland: tweede divisie.

Sporthal Rietlanden

Er wordt in beide sporthallen van De Rietlanden gespeeld. De U12 en 14 spelen van 9.00 tot 14.00 uur. De U16 en U18/20 spelen daarna tot 20.00 uur.

1,175 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Redactie

Related Posts

SV Urk-TV interviewt Gert Jan Karsten

SV Urk-TV interviewt Gert Jan Karsten

Nieuwe trainer voor VV Tollebeek

Nieuwe trainer voor VV Tollebeek

Volleybalheren Volta Lelystad naar promotieklasse

Volleybalheren Volta Lelystad naar promotieklasse

Almere City hervat training

Almere City hervat training

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.