LELYSTAD | Succesvol weekend voor basketballers Flevo Musketiers uit Lelystad

De landelijk spelende teams van Flevo Musketiers hadden een succesvol weekend. De U12 won in Lelystad met 67-64 van het Wychense Dragons en veroverde daarmee de 6e plek van Nederland. Een doel dat van te voren te hoog gegrepen leek, maar gedurende het seizoen steeds realistischer bleek. De U16 won met 52-57 in Houten van Woodpeckers en ruilde de laatste plek van de nationale 2e divisie in met hun tegenstander.

In Sporthal de Rietlanden bleken de Musketiers en Dragons erg aan elkaar gewaagd. De eerste ontmoeting was een verliespartij 71-39, de tweede 74-49 winst. Deze keer maakte de  thuisploeg een goede start. Het team speelde lekker samen en wist naar 23-13 uit te lopen. De Dragons-coach vluchtte in een time-out en sprak zijn spelers indringend toe. Dat had een positieve uitwerking. Stapje voor stapje slopen de Dragons dichterbij. Aan het eind van het eerste kwart was het al 23-19 en bij 25-25 was het gat helemaal gedicht. De teams gaven elkaar vervolgens niet veel ruimte en er volgde een spannende fase die tot de rust duurde. Flevo Musketiers wist maar nipt met 34-32 aan de goede kant van de score te blijven.

Na de rust begonnen de gemoederen behoorlijk stevig op te lopen. De Dragons-coach toonde met regelmaat tegen zijn eigen spelers en de scheidsrechters zijn ZuidOost Europese temperament. Dat gaf een stukje extra gedrevenheid bij de spelers, waardoor Dragons naar 40-44 wist uit te lopen. Flevo Musketiers zocht het te veel in individuele acties en dat leverde balverlies op. Een time-out van de Lelystadse coach Geert Koetsier bracht weer rust in de tent en dat resulteerde in een inhaalslag. De teams kwamen om en om een puntje voor en het was de vraag wie als eerste een gaatje zou slaan. Dat bleken de Flevo Musketiers te zijn. Daan Kayhan bracht de stand op 55-49. Dat bracht echter nog niet de definitieve beslissing. met twee keer knipperen met de ogen was het 57-57. De 65-62 van Thomas Agricola met minder dan een minuut te spelen legde de druk bij Dragons. Op deze leeftijd zijn de driepunters nog zeldzaam en dus zijn er 2 scores nodig op nog te winnen. Beiden teams scoorden nog één keer, waardoor de thuisploeg met 67-64 de punten in huis hield en een Lelystads team definitief 6e van Nederland is.

De U16-selectie speelt op het tweede niveau van Nederland en heeft het zwaar. De spelers leren steeds beter tegenstand te bieden. De naaste concurrent voor de laatste plaats van de competitie komt uit Houten. En daar moest het team van coach Mark de Vries heen. De eerste wedstrijd van 2019 was ook in Houten en daarbij kon het team niet aan de eigen verwachtingen voldoen. De Lelystadse ploeg verloor met 84-45. Gelukkig liet het team daarna betere wedstrijden zien en groeide het geloof dat een revanche binnen de mogelijkheden hoorde.

Halverwege het eerste kwart nam ‘Flevo’ een 6 punten voorsprong en vanaf dat moment waren de Woodpeckers gedwongen te achtervolgen. Bij 22-22 lukte dat voor de eerste keer. Thijs van Solt scoorde vier punten op rij en stribbelde daarbij nog even tegen. Doordat Yael Thuis en Levi de Jong echter in foutenlast raakten moeten de wisselspelers langer het veld in en dat gaf Woodpeckers de kans op erop en erover te gaan en bij rust met een voorsprong van 35-30 de kleedkamers op te zoeken.

Flevo Musketiers scoorde snel 4 punten en daarmee bleef het verschil lange tijd één punt. tot 42-42 geven de teams elkaar geen duimbreed toe. De Lelystadse verdediging bleef degelijk en hoewel het team in kansen grossierde bleef het de hele wedstrijd moeilijk om de kansen te verzilveren. Vincent van Ruitenbeek had in de eerste helft wel 20 punten kunnen maken, maar het wilde maar niet lukken. Totdat hij eigenhandig de voorsprong naar 42-46 tilde in het begin van het vierde kwart. Woodpeckers wist nauwelijks een gat in het Flevopantser te kloppen en zag hun tegenstander naar 46-54 weg lopen. Een time-out van de thuisploeg had onvoldoende effect. Het leverde een driepunter en een tweetal scores op en daarbij kon Ard Vonkeman nog iets terug doen. In de laatste minuut moest Woodpeckers forceren en fouten maken. Thijs van Solt gooide de wedstrijd op slot met een rake vrije worp: 52-57. Na het laatste fluitsignaal ging het team uit zijn dak. Eindelijk vielen de stukjes op hun plek en werd de beloning voor het harde werken binnen geharkt.

366 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

1 reactie op LELYSTAD | Succesvol weekend voor basketballers Flevo Musketiers uit Lelystad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Facebook