LELYSTAD | Volleybaldames Volta Lelystad luisteren kampioensfeest op met zege

Afgelopen vrijdag werden de dames van Volta volleybalvereniging Lelystad gehuldigd voor hun vorige week behaalde kampioenschap: confetti en champagne én de heuse kampioensschaal zorgden voor een geweldige sfeer in sporthal De Rietlanden.

Het feest inspireerde de dames tot een bliksemstart. Direct werd tegenstander SDS op een kansloze achterstand gezet: 11-0. De dames van trainer Roy Vogel weten eigenlijk niet meer wat verliezen is en de eerste set ging ook probleemloos naar Volta Klaverblad Verzekeringen: 25-10.

In de tweede set bood SDS duidelijk meer weerstand. Toch staan de dames uit Lelystad halverwege de set alweer ruim voor: 17-12.

Vogel voert in deze fase veel wissels door zodat speelsters speeltijd krijgen. Hierdoor is de setwinst minder overtuigend dan in het eerste bedrijf, maar nog altijd ruimschoots in het voordeel van Volta: 25-17.

Volta
Archieffoto

In de derde set werd het rommelig spelbeeld uit set twee voortgezet en dit keer brengen de Lelystedeling daarmee SDS zelf terug in de wedstrijd. De dames uit Voorthuizen worden feller en enthousiast, waardoor een spannend slot van de derde set volgt. Bij 22-22 zorgt een goede uithaal van Sandrijn Wiebenga dat Volta weer voorkomt. SDS stribbelt nog altijd tegen, maar Judith Kleerebezem-Beckers maakt de set uit: 25-23. En daarmee is de zege ook in dit duel veiliggesteld.

In de vierde set is het heilige vuur dan ook enigszins gedoofd bij Volta. De huldiging nog vers in het geheugen en de winst op zak zorgen voor een logische verslapping in het succesteam. Boven is het spel van SDS beter geworden. De dames van Volta zijn echter wel eerzuchtig en herpakken zich snel door een aantal goede blokkeringen aan het net. Marita Kwartsz pakt in deze fase ook flink wat punten voor Volta Lelystad. Ook afmaker Sandrijn Wiebenga laat zich positief opmerken. De kersverse kampioenen weten zich terug te knokken tot 22-22, maar daarna blijkt SDS toch net iets te stug en moet Volta toch nog een setje inleveren dankzij de goede laatste servicebeurt van SDS eindigt dit ‘feestduel’ in 3-1.

380 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Facebook