In de Spotlights | Volta Lelystad dames 1: ‘op kampioenskoers’

De dames van Volleybalvereniging Volta uit Lelystad verbazen al enkele jaren achtereen met goede resultaten. Ook nu staat het team van trainer Roy Vogel bovenaan in de 1e klasse E: kortom Volta dames 1 is op kampioenskoers.

Trainer Roy Vogel is niet verrast door de goede resultaten van zijn team: “
Wij hebben een heel ervaren en gedegen team. Het voordeel van dit jaar is dat iedereen fit is en we veel goede jeugd hebben in kunnen passen.

Wat is het geheim?

Vogel: “Wij hebben een heel ervaren en gedegen team. Het voordeel van dit jaar is dat iedereen fit is en we veel goede jeugd hebben in kunnen passen. Het gaat een beetje op en neer qua resultaten. In de eerste klasse hebben een team dat altijd bovenin meedraait. In de promotieklasse komen we vervolgens steeds tekort. Vorig jaar hadden we daar te veel blessuregevallen en daardoor spelen we nu weer in de eerste klasse. Nu is er weer een goede mix van ervaring en jeugdig talent waardoor we nu weer bovenaan staan.

Trekken de Heren van Volta zich op aan het succes bij de dames?

Vogel: “Ik ben natuurlijk trainer van de dames, dus daar weet ik niet veel van. Ook zij zijn het seizoen goed begonnen, maar hebben nu een moeilijke periode. De heren en dames trainen wel op dezelfde avond om toch te zorgen voor een stukje synergietussen beide teams.”

Wat voor club is Volta Lelystad?

Vogel: “Volta is een gezellige club. Ik volleybal er zelf al vanaf mijn twaalfde en merk dat er de laatste jaren steeds meer focus is op prestatie. Daar probeer ik als trainer ook meer lijn in te krijgen. Het is belangrijk dat er ook na de goede begeleiding bij de jeugdelftallen voldoende mogelijkheid bestaat om door te stromen. En daar werken we nu hard aan, want de huidige jeugdteams bevatten heel veel talent die we in toekomst goed kunnen gebruiken in de seniorenteams. En dan heb ik het niet alleen over het eerste, maar ook in de breedte”

Waar eindigt dit succesverhaal?

Vogel: “Het ziet er naar uit dat we dit seizoen kampioen gaan worden. We bekijken het wel per wedstrijd, maar realistisch gezien moet de titel gaan probleem zijn als we zaterdag bij EVV in Elburg weten te winnen. Elburg zit in een moeilijke fase, dus op zich moet dat te doen te zijn. Kijkend naar het programma daarna moet het mogelijk zijn om de huidige voorsprong (2 punten meer en een wedstrijd minder gespeeld) vast te houden tot het eind van het seizoen. Daarna wacht opnieuw de promotieklasse. We gaan ons dit keer echt proberen te meten met dit e teams. Daarom ben ik dit jaar ook echt fanatiek bezig om jeugd te laten doorstromen naar Dames 1. Met de aanwas vanuit onze eigen jeugd hebben we zeker kans om in de promotieklasse te blijven en hopelijk zelfs bovenin mee te gaan doen. De dames van Volta hebben voldoende kwaliteit, dus daar heb ik alle vertrouwen in.

312 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Facebook
LINKEDIN
INSTAGRAM