LELYSTAD | Voorbereidend basketbaltoernooi Lelystad sterker dan ooit

De Lelystadse basketbalclub Flevo Musketiers kijkt met veel plezier vooruit naar hun jaarlijkse voorbereidingstoernooi op 8 september. Teams uit de hoogste divisies van Nederland komen traditiegetrouw hun laatste voorbereidingstest doen voordat een weekend later de competitie begint.Dit doen zij in de leeftijdsklassen U12, 14, 16 en 19.

Het toernooi wordt voor de top van de Nederlandse jongenscompetitie georganiseerd en lijkt de sterkst bezette editie ooit te worden.
Niet alleen zullen er maar liefst drie regerende Nederlands kampioenen deelnemen, maar ook komen er 2 clubs uit de hoogste Duitse landelijke competitie naar Lelystad. Hamburg Sharks komt met hun U16 en Münsterland komt met maar liefst 3 teams: U14, 16 en 18.

Hamburg komt dankzij de samenwerking met Noordkop Den Helder, waardoor zij op zaterdag daar spelen en zondag in Lelystad en voor een heel basketbalweekend in Nederland kunnen verblijven.

Ook deelname van eigen club
Ondanks dat Flevo Musketiers geen teams op het hoogste niveau heeft spelen zal de U14 deelnemen aan het toernooi.
Een groot deel van de spelers eindigde afgelopen seizoen als 6e van Nederland in de U12 en zijn in de landelijke 2e divisie U14 ingeschreven. Het team heeft een flinke aderlating moeten doen doordat 2 spelers van het team naar Landstede Zwolle zijn vertrokken Aan de andere kant heeft dat ruimte gegeven voor zowel eigen spelers als uit de regio om de nie
we selectie te completeren. Zij krijgen de kans om te ervaren hoe het is om te kijken hoe groot het verschil is tussen hun eigen niveau en dat van spelers in de eredivisie.
Apollo Amsterdam komt met 3 teams naar het toernooi en bij hun landskampioen in de U14 zal vermoedelijk een oud-Flevo Musketier (Dwayne Aristode) acte de présence geven.

Laatste plekjes voor teams en sponsors
Er zijn nog enkele inschrijvingen mogelijk. Organisatoren Marc Laan en Mark de Vries streven naar minimaal 6 deelnemende teams per klasse.
Daarnaast is het voor sponsoren mogelijk om het toernooi te ondersteunen. Ook steunt men daarmee de Flevo Musketiers jeugdopleiding die jaarlijks spelers aflevert aan teams op het hoogste niveau.


Meer informatie is te verkrijgen via toernooi.flevomusketiers@gmail.com

826 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Facebook