Lelystedeling Detlef le Grand verlengt zijn contract bij Ajax Zaterdag

Lelystedeling Detlef le Grand verlengt zijn contract bij Ajax Zaterdag


Lelystad – Ajax Zaterdag nam afgelopen zomer afscheid van Yuri Rose, die fulltime aan de slag ging als jeugdtrainer bij Ajax. Detlef le Grand uit Lelystad was zijn vervanger. Hij ging na een wisselvallige competitiestart met zijn team steeds beter draaien. Mede daarom staat hij ook volgend seizoen voor de groep.


De Amsterdammers behaalden in de eerste vijf wedstrijden 6 punten. ‘Daardoor was er wederzijdse tevredenheid bij de gesprekken’, vertelt Le Grand. ‘In het competitieduel met HSV Hoek lieten we absoluut een wederopstanding zien. We speelden een ijzersterke wedstrijd, waarin vrijwel alles samenviel. Dat had onder meer te maken met het opstellen van Dico Koppers (oud-prof Almere City) , die met zijn ervaring van grote waarde is voor ons team. Met Glenn van Zoolingen centraal achterin lieten we zien dat we goed kunnen voetballen. We speelden ‘gewoon’ in een 4-3-3 systeem, maar hielden het daarbij goed compact. In de omschakeling waren we vervolgens sterk, waardoor we de wedstrijd wonnen’.

Afscheid van spelers

De vereniging neemt na het seizoen afscheid van Ricardo Fransberg (oud-speler SV Lelystad ’67), Jack Wollgarten (oud-speler VV Unicum) , Stephan Veenboer en Genridge Prijor. Daartegenover staat de komst van Luuk Slegt, Michel van Aggele (woonachtig in Lelystad) en Virgil Deen, respectievelijk afkomstig van Noordwijk, S.D.C. Putten en Swift. ‘Dat zijn vooral versterkingen in de as van het veld. Op deze manier kan ik steeds meer de selectie naar mijn hand zetten, waardoor ik alleen maar meer zin heb om volgend seizoen weer met deze groep aan de slag te gaan’.

Doel: het linker rijtje

Met de versterkingen hoopt Le Grand goede prestaties neer te zetten. ‘We willen graag het linker rijtje in de Derde Divisie bereiken. Het ultieme doel is het behalen van een periodetitel, maar met de kwaliteiten is de bovenste helft van de competitie het meest haalbaar. De versterkingen moeten de nodige ervaring en kwaliteit brengen om onze doelstellingen waar te maken’.

Redactie

Related Posts

Het SMF Online Flevo talent-team:                    Deel 1 – Elisa Mul (Zeewolde)

Het SMF Online Flevo talent-team: Deel 1 – Elisa Mul (Zeewolde)

WERELDTOPPERS PAUL COLL EN NELE GILIS BIJ PILOT SQUASH ALMERE

WERELDTOPPERS PAUL COLL EN NELE GILIS BIJ PILOT SQUASH ALMERE

Maikel Mazereeuw (Orca’s Urk) naar Landstede basketbal

Maikel Mazereeuw (Orca’s Urk) naar Landstede basketbal

GRATIS HOCKEYTRAININGEN BIJ BUITENHOUT MHC VOOR ALLE JEUGD UIT ALMERE

GRATIS HOCKEYTRAININGEN BIJ BUITENHOUT MHC VOOR ALLE JEUGD UIT ALMERE

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.