Libero’99 H1 zet polderderby tegen Volta Lelystad naar zijn hand

Libero’99 H1 zet polderderby tegen Volta Lelystad naar zijn hand

In Sporthal de Rietlanden vond afgelopen vrijdag de Polderderby om de eerste plek in de eerste klasse plaats. De strijdt ging tussen Volta Lelystad Heren-1 en Libero Dronten Heren-1. Beide volleybalteams doen het uitstekend dit seizoen, maar in Lelystad moesten de gastheren hun meerdere erkennen in de bezoekers uit Dronten: 1-3.

De eerste set ging direct al met 17-25 naar de mannen van Libero’99. Dit polderteam was duidelijk sterker dan Volta in deze eerste set, zowel aanvallend als verdedigend. Waarbij vooral de goede blokkering van Dronter zijde opviel. In het midden van de set kwam Volta enigszins terug maar moest toch toezien dat Libero met goed verdedigingswerk en zuivere, harde smashes, de eerste set naar zich toe trok.

Libero’99 imponeert met harde slagen

In de tweede set hetzelfde beeld. Libero is sneller en slaat harder. Volta moet het hebben van slim spel en tactiek, maar komt daar in deze fase niet aan toe. Wellicht was er sprake van nervositeit bij de Lelystadse mannen: in andere wedstrijden zijn ze alerter, wakkerder.

Een prachtige ralley bij een stand van 17-23 eindigt toch weer ten faveure van Libero. Aan het einde vd tweede set lijkt Volta iets te ontwaken maar het houdt niet over. Het heilige vuur van 2019 ontbreekt. Eindstand tweede set 22-25.

Volta H-1 eindelijk wakker

In derde set lijkt Volta eindelijk wakker. Er is meer beleving en ook het blok van Volta staat beter ondanks wat slordigheidjes in spel van Volta. Coach Eric Wessels moet zijn team wakker houden. Sluipmoordenaar Libero is weer op stoom, maar komt te laat want Volta pakt het derde bedrijf met 25-23.

Vierde set

In de vierde set gaat het spel echt op en neer en blijken de teams aan elkaar gewaagd te zijn. Jammer dat Volta er zo lang over deed om de slaap uit de ogen te wrijven. In elk geval is Libero wakker en slaat een paar harde en fraaie punten. Daarna volgt er een fase waarin Libero duidelijk weer de bovenliggende partij is. De onvermijdelijk 1-3 zege voor de ploeg uit Dronten komt dan ook bij 19-24. Als Libero’99 opnieuw toont over slagkracht te beschikken en de polderderby definitief naar zich toetrekt.

Redactie

Related Posts

Het SMF Online Flevo talent-team:                    Deel 1 – Elisa Mul (Zeewolde)

Het SMF Online Flevo talent-team: Deel 1 – Elisa Mul (Zeewolde)

WERELDTOPPERS PAUL COLL EN NELE GILIS BIJ PILOT SQUASH ALMERE

WERELDTOPPERS PAUL COLL EN NELE GILIS BIJ PILOT SQUASH ALMERE

Surfer Kiran Badloe lanceert kledinglijn voor kids

Surfer Kiran Badloe lanceert kledinglijn voor kids

Maikel Mazereeuw (Orca’s Urk) naar Landstede basketbal

Maikel Mazereeuw (Orca’s Urk) naar Landstede basketbal

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.