SC Emmeloord wint doelpuntrijk duel

SC Emmeloord wint doelpuntrijk duel

VENO Vollenhove – SC Emmeloord 2 – 5 ( 2 – 2 )

Een gedreven en hardwerkend SC Emmeloord houdt zijn hoofd koel en boekt een superbelangrijke 2-5 overwinning op VENO Vollenhove. De Blauwen zijn nu zeven competitiewedstrijden ongeslagen en blijven goed meedoen in de subtop van de tweede klasse K. Na een snelle 0-1 voorsprong verzuimden de blauwen om verder afstand te nemen waarna het felle fanatieke VENO twee keer langszij wist te komen voor de 2-2 ruststand.

De Emmeloorders hadden het even moeilijk met het strijdvaardige VENO maar bleven voetbaltechnisch de bovenliggende partij. In een dominante en oppermachtige tweede helft stelden de polderboys orde op zaken en liepen de blauwen uit naar een ruime 2-5 overwinning.

Met nog drie speelrondes te gaan tot de winterstop ligt er een enorme uitdaging voor SC Emmeloord om aansluiting met top te houden. Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de Tweede Klasse K.

Beladen streekderby!
De streekderbies tegen angstgegner VENO zijn altijd aparte wedstrijden op zich en vooraf hadden de blauwe supporters gemengde gevoelens. Traditiegetrouw zijn de uitwedstrijden in Vollenhove altijd zwaar beladen, loodzwaar en lastig. De laatste keer dat beide teams elkaar in Vollenhove troffen gingen de polderboys verrassend met 4-2 onderuit bij VENO. Na de geweldige 2-0 bekerwinst op hoofdklasser HZVV heerste er angst en twijfel in het blauwe kamp want het zou toch niet gaan gebeuren dat de rode lantaarndrager VENO voor een daverende verrassing zou gaan zorgen.

De opstelling!
Bij SC Emmeloord ontbraken Gokhan Pala, Jeroen Sipma, Lars Sipma, Lucas Loosman, Abdul Boundati, Brian Mangnus en Rik Beekman. Op doel is Hans Portijk altijd de vaste keus en centraal in de verdediging moesten Wouter Spit en Olav Sieljes het IJzeren gordijn bewaken. De beide opkomende backs Remco Jonkman en Wouter van der Velden zorgden voor de aansluiting met het dynamische middenveld waar Mart Matthijssen, Jordy Benjamins en Wiebe Koopmans de linies compact hielden. In de voorhoede waren Gerke Schaap, spits Bastian Tabak en Maric Naaktgeboren verantwoordelijk voor de doelpunten. De wissels waren doelman Harmen Uffels, Marc Loosman, Rick Voskuil en Daan van Lanen.

Voor ongeveer 200 toeschouwers waaronder enkele tientallen Emmeloord supporters verschenen beide teams aan de aftrap. Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Peter van Veen uit het Friese Vegelinsoord.

Flitsende start!
De polderboys kwamen sterk en gedreven uit de startblokken en speelden met veel pressie volop de aanval. Een te korte terugspeelbal werd ternauwernood door de doelman van VENO onderschept voordat Bastian Tabak bij de bal kon komen. Op het middenveld gingen Mart Matthijssen, Wiebe Koopmans en Jordy Benjamins met volle overtuiging de duels aan.
Vanaf de flanken zorgden Maric Naaktgeboren en Gerke Schaap voor een constante dreiging en was spits Bastian Tabak altijd in beweging.

Oppermachtig!
Tot de 20e minuut waren de Emmeloorders dominant en oppermachtig, maar na de snelle 0-1 vergaten de polderboys verder uit te lopen. De thuisploeg werkte hard en toonde een flinke portie stijd en inzet, maar werden in deze beginfase teruggedrongen. In de 3e minuut kreeg SC Emmeloord op randje strafschopgebied een vrije trap te nemen.
Deze vrije trap genomen door Jordy Benjamins veroorzaakte paniek in het strafschopgebied en werd pardoes door een verdediger van VENO in zijn eigen doel gewerkt voor de snelle 0-1 voorsprong voor SC Emmeloord. Deze lucky eigen doelpunt was een welkome opsteker voor de Blauwen.

De paal!
Even later verlengde Gerke Schaap een indraaiende vrije trap die tegen de paal uiteen spatte. In deze openingsfase hing een tweede doelpunt in de lucht waarbij pogingen van Gerke Schaap, Wouter van der Velden en Maric Naaktgeboren naast zeilden. Een inzet van Gerke Schaap werd ternauwernood geblokt en weggewerkt. In de 14e minuut kreeg SC Emmeloord via Maric Naaktgeboren een gigantische grote kans, maar diens inzet zeilde rakelings naast.

Controle!
Plotseling sloop er onrust in de Emmeloordse ploeg en roken de Venoses bloed. Met kick en rushvoetbal probeerde VENO onder de druk uit te komen en met diepe ballen hun spitsen te bereiken. De rood witten waren nu feller in de duels en speelden spijkerhard op het scherpst van de snede. Gaandeweg lieten de polderboys zich in het heetst van de strijd toch een beetje imponeren en vergaten de blauwen hun eigen spel te spelen.

De gelijkmaker!
In de 20e minuut ging de Emmeloordse verdediging in de fout toen VENO aanvaller Roy Visscher met een slimme steekbal werd bereikt. Met een geplaatste schuiver in de korte hoek scoorde Roy Visscher de 1-1 gelijkmaker voor VENO en waren de rapen gaar. Trainer Dick Krommenhoek reageerde meteen op deze inmense dekkingsfout waardoor Roy Visscher in alle vrijheid kon aanleggen.

Slordig!
Er brak nu een rommelige en slordige fase aan waar de polderboys alle zeilen moesten bijzetten. De Emmeloorders bleven voetbaltechnisch de betere ploeg, maar kregen het vanuit de omschakeling lastig met de lange diepe ballen die telkens achter de linies vielen. In de verdediging moesten Wouter Spit, Remco Jonkman, Olav Sieljes en Wouter van der Velden constant op hun hoede zijn. Het fanatieke en strijdbare VENO vocht voor elke millimeter en verschenen in de 24e minuut opnieuw voor het Emmeloordse doel. Dit schot van Stefan Vis zeilde rakelings naast.

Herstel!
Gaandeweg herstelde SC Emmeloord zich weer en waren er een paar mooie vlotte aanvalsgolven te zien. Op het middenveld lieten Wiebe Koopmans, Mart Matthijssen en Jordy Benjamins snelle vlotte combinaties richting de flanken zien. De verdediging van VENO wist zich geen raad met de gevaarlijke indraaiende voorzetten die helaas niet op waarde werden ingeschat. De Emmeloorders kregen via Bastian Tabak, Maric Naaktgeboren en Mart Matthijssen drie goede kansen, maar vergaten eenvoudigweg te scoren.

Mislukte voorzet!
In de 40e minuut kwam SC Emmeloord met opnieuw een lucky goal op een 1-2 voorsprong. Vanaf de zijlijn zeilde deze mislukte voorzet van Jordy Benjamins over alles en iedereen heen en tastte de doelman van VENO volledig mis. Deze mislukte voorzet kreeg een verrassende lading mee en plofte boven de doelman in het net voor de 1-2 voorsprong voor SC Emmeloord. Kort hierna kregen de polderboys nog twee goede mogelijkheden, maar deze schoten van Mart Matthijssen en Remco Jonkman zeilden rakelings naast.

De deksel!
Vlak voor rust kregen de Emmeloorders opnieuw de deksel op hun neus toen een diepe crossbal precies goed voor de voeten van Roy Visscher viel. De topscorer van vorig seizoen twijfelde geen seconde en haalde meteen snoeihard en verwoestend uit voor de onthutsende 2-2 gelijkmaker voor VENO.
Meteen vanaf de aftrap gingen alle alarmbellen af bij SC Emmeloord toen de rode luchtmacht mee naar voren ging en VENO opnieuw wist te scoren, maar deze keer kwam SC Emmeloord met de schrik vrij. Dit doelpunt van Stefan Vis werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. Met een 2-2 stand gingen we rusten.

Imponeren!
De supporters begrepen niet hoe SC Emmeloord na een gigantisch sterke beginfase zo het kaas van de brood lieten eten. Het felle fysiek sterke VENO was voetbalinhoudelijk duidelijk de mindere, maar wisten toch de polderboys met hun kick en rushmentaliteit te imponeren.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft en namens VENO verschenen de aanvallers Jod Zomerman, Stefan Vis, Lars Hofstede en Roy Visscher dreigend voor het doel. Twee keer moest Emmeloord doelman Hans Portijk in actie komen om de verraderlijke voorzetten te onderscheppen.
In de 52e minuut hielden de supporters hun hart vast toen Wiebe Koopmans zich verslikte, maar gelukkig herstelde Wiebe zijn fout en liep ook dit slippertje met een sisser af.
Een inzet van Jod Zomerman werd stijlvol gepareerd door doelman Hans Portijk waarna de polderboys het heft in handen namen.

Dominant!
Vanaf de 55e minuut controleerde en domineerde SC Emmeloord deze wedstrijd. Heel sporadisch probeerde VENO met hoge diepe ballen eruit te komen, maar SC Emmeloord nam nu de regie en het initiatief helemaal over. De Blauwen probeerden nu met een snelle balcirculatie de juiste openingen te vinden en kregen via Bastian Tabak en Maric Naaktgeboren twee goede kansen. Op de rechterflank had Gerke Schaap twee goede acties in huis waarna zijn voorzetten net niet door Bastian Tabak en Wouter van der Velden werden afgedrukt. In de 62e minuut was het dan eindelijk raak toen Gerke met een perfecte voorzet Wouter van der Velden vrij voor het doel wist te zetten.

De voorsprong!
In de 62e minuut kwam SC Emmeloord uit een perfecte aanval op een 2-3 voorsprong. Op de rechterflank lanceerde Gerke Schaap met een schitterende pass de inkomende Wouter van der Velden die heel koelbloedig de doelman van VENO omspeelde en de bal daarna beheerst tegen de touwen schoot voor de 2-3 voorsprong voor SC Emmeloord.

Wissels!
Bij VENO was ondertussen Sander Smit voor Lars Hofstede in de ploeg gekomen en zouden later ook nog Rick Lobers en Bram Bergkamp voor Jod Zomerman en Roy Visscher binnen de lijnen komen. Bij SC Emmeloord werd nu het moegestreden Olde Skiep naar de kant gehaald en kwam Rick Voskuil de frontlinie versterken. Later zouden ook nog Mars Loosman en Daan van Lanen voor Maric en Mart Matthijssen binnen de lijnen komen.

Grimmig!
Ondanks de 2-3 voorsprong waren de supporters er nog niet gerust op want VENO bleef maar vuur spugen en de lange diepe ballen hanteren. De onderlinge duels werden grimmiger en feller waarbij de scheidsrechter Dhr Peter van Veen een aantal keren handelend moest optreden om alle kleine opstootjes in de kiem te smoren. Het fysiek sterke VENO probeerde uit alle macht het spel van SC Emmeloord te ontregelen, maar slaagden hier amper in. Verder dan een paar verdwaalde afstandsschoten en een drietal corners kwamen de Venoses niet. De rood witten kregen geen grote kansen meer en zagen de polderboys sterker worden.

De beslissing:
In de 76e minuut viel de beslissing toen invaller Rick Voskuil iedereen achter zich liet en met een fantastische snelle actie over de rechterflank spits Bastian Tabak bij de eerste paal zag opduiken. Met een schitterende diagonale schuiver in de verre hoek scoorde Bastian Tabak in de 76e minuut de 2-4 voor SC Emmeloord. Na deze 2-4 kreeg SC Emmeloord via Bastian Tabak en Rick Voskuil nog twee goede kansen.

Slotfase!
De thuisploeg probeerde nog eens aan te zetten, maar werden in de counter totaal verrast toen Rick Voskuil het weer op zijn heupen kreeg. Na een prachtige eentwee tussen Bastian Tabak en Rick Voskuil werd diens voorzet op Bastian pardoes door een verdediger van VENO in zijn eigen doel gewerkt voor de 2-5 in de 82e minuut. Dit betekende tevens het tweede eigen VENO doelpunt van deze middag. De Emmeloorders kregen hierna nog twee goede kansen, maar vergaten de score verder op te voeren. In de as zorgden Wouter Spit, Jordy Benjamins en Wiebe Koopmans voor de grote ommekeer, maar de man van de wedstrijd werd onze gentlemen Bastian Tabak met zijn onnavolgbare uitschuifbare benen.

Eindstand: 2-5

Man van de wedstrijd bij VENO: Roy Visscher
Man van de wedstrijd bij SC Emmeloord: Bastian Tabak

Door deze 2-5 overwinning blijft SC Emmeloord het goed doen in de subtop van de tweede klasse en staat het keurig op een vierde plek.

Volgende week zondag speelt SC Emmeloord een thuiswedstrijd tegen het historische LAC Frisia 1883 uit Leeuwarden. De Frisianen gingen vandaag thuis met 1-3 onderuit tegen runner up VV Jubbega en staan nu met 19 punten op een derde plek.

Deze wedstrijd begint volgende week zondag 14:00 uur op De Ervenbos.

Komende week volgt er een uitgebreide voorbeschouwing!

Koploper VV Lemelerveld maakte geen fout en won ondanks een 1-0 achterstand toch nog met 1-3 bij EMMS Slagharen. De oude nummer twee LAC Frisia verloor thuis met 1-3 van de nieuwe nummer twee VV Jubbega.
Het Veluwse VV Heerde boekte thuis een indrukwekkende 10-3 monsterzege op laagvlieger VV Drachten. Onderin blijft VENO met 1 puntje de rode lantaarndrager en hebben ook VV Drachten, DTD Jelsum en EMMS het erg moeilijk.

Alle uitslagen van de tweede klasse K:
VENO Vollenhove – SC Emmeloord 2-5
LAC Frisia L’warden – VV Jubbega 1-3
VV Beilen – DTD Jelsum 2-2
EMMS Slagharen – Lemelerveld 1-3
VV Zuidwolde – SV Dedemsvaart 2-0
VV Oerterp – LSC 1890 Sneek 1-3
VV Heerde – VV Drachten 10-3

De opstelling van VENO Vollenhove:
Peter de Boer, Guido Wind, Wim Schuttenbelt, Barend van der Meulen, Jod Zomerman ( 78e Bram Bergkamp ), Tim in het Veld, Roy Hofstede, Stefan Vis, Lars Hofstede ( 62e Sander Smit ), Sven Buimer en Roy Visscher ( 86e Rick Lobers ).
Wissels: doelman Jos Bril, Sander Smit, Rick Lobers, Stefan Lok en Bram Bergkamp.
Gele kaarten: Jod Zomerman en Guido Wind
Trainers: Dennis van den Driessche en Gert Zielhorst
Teammanagers: Yannick Buimer en Dirk Bril
Assistent scheidsrechter: Siemen Jongman

De opstelling van SC Emmeloord:
Hans Portijk, Remco Jonkman, Wouter Spit, Olav Sieljes, Wouter van der Velden, Jordy Benjamins, Mart Matthijssen ( 85e Daan van Lanen ), Wiebe Koopmans, Gerke Schaap ( 65e Rick Voskuil ), Bastian Tabak en Maric Naaktgeboren ( 82e Marc Loosman ).
Wissels: doelman Harmen Uffels, Marc Loosman, Daan van Lanen en Rick Voskuil.
Afwezig: Gokhan Pala, Rik Beekman, Jeroen Sipma, Lars Sipma, Lucas Loosman, Abdul Boundati, Brian Mangnus.
Gele kaart: Maric Naaktgeboren
Trainers: Dick Krommenhoek en Rob Nugter
Keeperstrainer: Henk Boer
Teammanager: Herman Vos
Assistent scheidsrechter: Laurens de Witte uit Marknesse.

De scheidsrechter: Dhr. Peter van Veen uit Vegelinsoord
Toeschouwers: 200

Verslaggever: Klaas Huisman.

Bron: scemmeloord.nl

375 totaal aantal vertoningen, 10 aantal vertoningen vandaag

Edward Kanters

Related Posts

SC Emmeloord verslaat koploper Lemelerveld

SC Emmeloord verslaat koploper Lemelerveld

Jeroen van der Meer opnieuw goudhaantje

Jeroen van der Meer opnieuw goudhaantje

Unicum moet weer in de achtervolging

Unicum moet weer in de achtervolging

Flevo Boys neemt een punt mee uit Amsterdam

Flevo Boys neemt een punt mee uit Amsterdam

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.