Squash Almere onderdeel van Field-lab onderzoek coronaproof binnensporten

Squash Almere onderdeel van Field-lab onderzoek coronaproof binnensporten

Squash Almere mag in het kader van een  breedtesport pilot van het NOC/NSF  en het ministerie van VWS, eenmalig op 25 april hun deuren openen om personen tot 27 jaar met een negatief testbewijs te ontvangen om te komen squashen.

Squash Almere is in Flevoland de eerste binnensport die op deze wijze sporters mogen toelaten onder de genoemde voorwaarden. In totaal mogen er 400 squashers deelname aan het Field-lab onderzoek bij Squash Almere. eerder was ook Almere City al deelnemer aan de pilot met publiek bij voetbalwedstrijden.

Squash Bond Nederland

De afgelopen weken heeft Squash Bond Nederland een plan ingediend bij NOC*NSF en het ministerie van VWS voor een breedtesquash pilot. De pilot houdt in dat een 4 á 5-tal centra eenmalig hun deuren mogen openen om personen tot 27 jaar met een negatief testbewijs te ontvangen.

Het kabinet wil onderzoeken of het inzetten van testbewijzen bij kunnen dragen om de samenleving op een veilige wijze eerder te kunnen heropenen. Het is de bedoeling dat personen een testbewijs kunnen krijgen waarmee ze tijdelijk toegang kunnen krijgen tot een activiteit. Daarnaast is het voor Squash Bond Nederland van belang om te onderzoeken op welke manieren de binnensport op een veilige en verantwoorde manier eerder open kan. De aankomende maand zijn er daarom in een aantal sectoren een aantal pilots met hoe de inzet van testbewijzen werkt.

SBN is verheugd om op een positieve manier bij te dragen aan potentiele oplossingen. Directeur Tom Lucas hierover: ’’Onze strategie binnen deze crisis is het blijven zoeken naar innovatieve oplossingen en mogelijkheden. Als relatief kleine sport dragen we op grootte schaal wel op een constructieve manier ons steentje bij. Wij zijn dan ook een van de weinige sporten die voor de breedtesporters een pilot start. Helaas niet voor iedereen en is het jammer dat we alleen voor sporters tot 27 jaar een klein beetje perspectief kunnen bieden. Toch zijn we tevreden met de pilot die we gaan draaien en benieuwd naar de uitkomsten de aankomende maand.’’

Meerdere evenementen, testbewijs verplicht

In april 2021 zijn er in heel Nederland pilots met testbewijzen voor evenementen en activiteiten. U kunt meedoen aan deze sport- en jeugdactiviteiten als u laat zien dat u geen corona heeft. Hiervoor heeft u een testbewijs nodig. Dit testbewijs ontvangt u nadat u een coronatest heeft laten doen.

Redactie

Related Posts

Almere is twee Padelbanen rijker

Almere is twee Padelbanen rijker

Almere City nog niet zeker van promotie na titanenstrijd tegen De Graafschap: 2-2

Almere City nog niet zeker van promotie na titanenstrijd tegen De Graafschap: 2-2

WERELDTOPPERS PAUL COLL EN NELE GILIS BIJ PILOT SQUASH ALMERE

WERELDTOPPERS PAUL COLL EN NELE GILIS BIJ PILOT SQUASH ALMERE

Surfer Kiran Badloe lanceert kledinglijn voor kids

Surfer Kiran Badloe lanceert kledinglijn voor kids

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.