Unicum moet weer in de achtervolging

Unicum moet weer in de achtervolging

Unicum heeft zichzelf op bezoek bij Lunteren een slechte dienst bewezen in de titelrace. Niemand minder dan de enigszins corpulente topspits Rick Degenaar velde persoonlijk het vonnis over de schouwbewoners. Unicum heeft het op gras traditioneel moeilijk en lijkt dan veel en veel minder het gewenste spel te kunnen spelen. Tel daarbij op dat Mitchell, Wesley, Xaverio en Daimy om verschillende redenen niet konden spelen waardoor er vooral aan de de laatste lijn gesleuteld moest worden.

Maar goed, als mede-koploper moet je de personele beperkingen ook gewoon kunnen opvangen. Unicum pakte direct na de aftrap het initiatief maar grote kansen leverde dat niet op. Toen in de 8e minuut de thuisploeg aan de zijkant een vrije trap kreeg kwam Cees vanuit de spits zijn verdediging assisteren, hij kopte de bal weg maar op 17 meter van de goal stond Degenaar klaar om de bal in 1x uit de lucht op zijn slof te nemen, de bal plofte droog tegen de touwen 1-0. Unicum rechtte de rug en nam het heft weer in handen. In de 11e minuut was het weer gelijk. Sam kwam over de linkerflank goed door zijn voorzet op Cees was op maat, in plaats van op goal te koppen legde Cees de bal met zijn hoofd terug waardoor Nossy de bal in het dak kon koppen.

In de fase tot de 35e minuut was Unicum goed en dreigend, schoten van Dylan waren net te slap, Quincy schoot 2x in kansrijke positie over waar een andere keuze wellicht voor meer gevaar had kunnen zorgen. Na een uittrap van de keeper twijfelde Cliff om de bal direct weg te koppen, hij liet hem stuiteren kopte vervolgens de bal weifelend weg waardoor een Lunteren aanvaller opnieuw de slimme Degenaar probeerde te bedienen die draaide slim via Melvin weg en leek de 16 meter in te lopen maar een handje op de schouder van Melvin zorgde dat hij naar de grond ging en Melvin de vervolgende de rode kaart voorgeschoteld kreeg. De toegekende vrije trap leverde overigens geen gevaar op. In de 46e minuut had Unicum een ingooi bij de eigen corner vlag, Sam gooide gehaast op Quincy die de bal verloor en de voorzet was bij de eerste paal opnieuw een prooi voor Degenaar 2-1. Een uiterst dom moment op slag van rust.

Na de pauze werd een een stromend Unicum verwacht maar Lunteren nam voor het eerst het initiatief in de wedstrijd, in de 54e minuut krijgt Lunteren buit de 16 meter een vrije trap, de muur stond niet goed Milan niet klaar en Degenaar schuift de bal laag in de korte hoek. Met nog 35 minuten op de klok gaat Unicum vol op de aanval waardoor Lunteren vanuit de counter nog enkele kansen creëert. Unicum is voor via Dylano, Sam en Quincy dreigend maar de schoten de rond de 16 worden gelost worden telkens knap gepareerd door de Lunteren goalie. De keeper was in de thuiswedstrijd eerder dit seizoen ook al een behoorlijk sta in de weg. Tot overmaat van ramp moest Dylano opnieuw met een spierblessure van het veld. Zijn plek werd ingenomen door Ben die zich een slag in de rondte werkte en nog bijna de aansluitingstreffer scoorde maar in een kluwen van spelers schoot hij nota bene tegen Cliff aan waardoor de bal niet in de goal verdween maar op de lijn weggewerkt kon worden. In de slotfase waren er nog kleine kansen voor Cees en Cliff kon 2 keer uithalen maar de absolute scherpte ontbrak waardoor Unicum in de titelrace dure punten en nog belangrijker weer twee spelers verloor.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen de Valleivogels. Dan zou er toch uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Bron: unicumlelystad.nl

136 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Edward Kanters

Related Posts

Surfer Kiran Badloe lanceert kledinglijn voor kids

Surfer Kiran Badloe lanceert kledinglijn voor kids

Samenvatting SV Urk – SDC Putten 0-2 (Hoofdklasse B)

Samenvatting SV Urk – SDC Putten 0-2 (Hoofdklasse B)

Videoverslag Swift ’64 – Zwolsche Boys 1-2

Videoverslag Swift ’64 – Zwolsche Boys 1-2

SV Urk wint met speels gemak van NSC Nijkerk: 4-1

SV Urk wint met speels gemak van NSC Nijkerk: 4-1

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.