Volta Lelystad Dames 1 pakken zege op volleybalsters van Dynamo Apeldoorn 4

Volta Lelystad Dames 1 pakken zege op volleybalsters van Dynamo Apeldoorn 4

In de promotieklasse speelde Volta D1 afgelopen weekeinde in de eigen Sporthal De Rietlanden tegen Dynamo Apeldoorn d4, afkomstig uit de volleybalstad van Nederland. Volta stond voor dit duel zevende, Dynamo Apeldoorn was terug te vinden op een elfde stek.

Met twee goed bezette teams begon het duel duidelijk in het voordeel van de bezoekers uit Apeldoorn. Alleen Sanderijn Wiebenga kon er met een heerlijke smash iets tegenover zetten.

Dynamo liet zien over veel klasse te schikken door crossballen binnen de drie meter tot punt te promoveren of de tweede bal door te trekken. Na deze bliksemstart van de ploeg uit Gelderland herpakken de Flevolandse dames zich. Na een constante achterstand komen ze tegen het einde van de set een paar langszij. Bij 22-22 weet Volta zelfs een voorsprong te pakken. Hoewel er daarna nog kansen komen voor de Lelystedeling gaat Dynamo er alsnog met de eerste set vandoor: 25-27.

Tweede set

Volta coach Roy Vogel hoopt dat de ervaring van zijn team het in het tweede bedrijf gaat winnen van de jeugdige talent uit Apeldoorn.

De coach lijkt gelijk te krijgen als Volta uitloopt naar 17-5. Dynamo pakt echter in het vervolg behoorlijk veel punten en komt terug tot 23-16. Maar dan weten de Volta dames de klus alsnog te klaren en pakken de tweede set met 25-16.

Derde bedrijf

Ook in deze set maakt Volta vanaf de eerste set-up een sterke indruk. In no-time staat het dan ook 9-4 voor de ploeg uit Lelystad, die zijn draai gevonden lijkt te hebben. In deze fase weten Marita Kwartz, Louki Zegers-Broeders en Judith Kleerebezem-Beckers zich positief te onderscheiden bij Volta Lelystad. Het drietal produceert enkele goede smashes en slimme ballen waardoor de score nog verder oploopt in het voordeel van Volta, dat nu als team ook geweldig staat te spelen. Iedereen draagt haar steentje bij door middel van goede servies, een strakke blokkering en tactische ballen aan het net. De derde set gaat dan ook met speels gemak naar Volta: 25-14.

Vierde set

En dus begint Volta met een 2-1 voorsprong aan de vierde set. Na twee sets waarin Volta een bliksemstart maakt, is het dit keer de beurt aan de bezoekers. Dynamo staat binnen de kortste keren op 1-6 voorsprong. De time out van Volta-coach Vogel haalt niets uit. Volta blijft in deze fase slordig spelen en Dynamo loopt verder uit: 11-18.

Een ace van Denise Vogel betekent niet alleen 12-18, maar zou uiteindelijk ook de inleiding vormen voor een comeback van Volta. Nadat de Lelystadse dames op 18-18 zijn gekomen is het verzet van jonge ploeg uit Apeldoorn gebroken. Volta Dames 1 loopt uit naar een allesbeslissende voorsprong: 25-20 betekent setwinst en een 3-1 overwinning voor de Volta vrouwen.

Volta is nu vijfde in de stand. Volgende week stond de uitwedstrijd tegen Voorwaarts uit Twello op het programma, maar dat team heeft zich uit de competitie teruggetrokken.

Stand promotieklasse A:

RankingTeamnaamWedstrijdenPunten
1Auto van Oort/Rebelle DS 11243
2Salvora DS 11237
3Spiker DS 11235
4Hevo DS 11233
5Volta DS 11231
6LIVO DS 21028
7Blok EVC DS 11127
8VVH DS 21122
9Dros-Alterno DS 41220
10Hellas DS 11118
11SV Dynamo Apeldoorn DS 4916
Voorwaarts DS 200

Redactie

Related Posts

Surfer Kiran Badloe lanceert kledinglijn voor kids

Surfer Kiran Badloe lanceert kledinglijn voor kids

Volleybaldames Libero’99 pakken knappe zege

Volleybaldames Libero’99 pakken knappe zege

Volleybalheren Volta Lelystad naar promotieklasse

Volleybalheren Volta Lelystad naar promotieklasse

Video: Kiran Badloe uit Lelystad naar Olympische Spelen 2020

Video: Kiran Badloe uit Lelystad naar Olympische Spelen 2020

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.