WEEKENDINTERVIEW | Ultimate Team Challenge Almere

‘Niet de zoveelste Mudmasters’

Het begon allemaal met een idee om crossfit en een survivalrun te combineren met een teamprestatie en een hoop gezelligheid. De broers Kim en Alex Alkemade bedachten daarom samen met Mark van Ekken (alle drie afkomstig uit Almere) de Ultimate Team Challenge. Vorig jaar werd de eerste editie van dit nieuwe evenement georganiseerd en dit jaar volgt de tweede: groter, gezelliger en uitdagender dan de openingseditie.

Ultimate Team Challenge Almere groei-briljant op Almeerderstrand

Alex Alkemade is in het dagelijks leven manager bij Asito, Kim Alkemade heeft net als zijn broer Alex en Mark van Hekken een achtergrond bij de mariniers. Gezamenlijk deed het drietal regelmatig mee aan een survival- of obstaclerun. Echter de combinatie met crossfit en een biertje achteraf ontbrak. Door de krachten van de drie te bundelen werd een interactief evenement bedacht waarbij het publiek de deelnemers meerdere keren kan zien en waarop een lekker pittig muziekje niet ontbreekt: “Qua uitstraling mikken we op dezelfde schaalgrootte als de triatlon van Almere”, aldus Kim Alkemade. “We komen uit Almere, doen het voor de mensen uit Almere en hopen veel deelnemers en supporters uit Almere naar het Almeerderstrand te trekken voor een gezellige, sportieve dag.”

Twee klassen

Het aantal inschrijvingen voor de twee klassen: Elite-klasse en de Warriors-klasse loopt storm. Kim Alkemade denkt dan ook dat de toekomst er rooskleurig uitziet: “Vorig jaar rond deze tijd verliep de inschrijving stroef, inmiddels zitten we al over de honderd teams die mee zullen doen op 22 juni. Daarmee zitten we al bijna op het maximum van 120 om iedereen de ruimte te geven en de organisatie op een hoog niveau te kunnen houden.”

| “Ook voor onervaren atleten” |

“De Warriors-klasse is voor iedereen, ook onervaren deelnemers. De Elite-klasse bevat een serieuzer wedstrijdelement met professionele juryleden die alle oefeningen goed- of afkeuren. De Warriors lopen in de ochtend en de Elite-klasse start na de middag, om in beide klassen een zo eerlijk mogelijk wedstrijdverloop te garanderen. Na afloop is er voor iedereen een mooi feest op het strand georganiseerd, waar de prestaties gevierd kunnen worden.”

Eén groot feest

Muziek, DJ’s, foodtrucks, springkussens voor kinderen en het Almeerderstrand als decor zorgt voor een vullend dagprogramma, waarbij het sportieve aspect wel het belangrijkste blijft: “De opdrachten van vorig jaar zullen ook dit jaar weer terugkomen, maar we hebben ook een aantal nieuwe elementen toegevoegd zoals team-squats, oefeningen met halters, atlas-stenen en gewoon veel opdrachten die je als team moet oplossen. Die we dankzij onze sponsoren kunnen toevoegen. We zijn erg blij met Xebex, RXD-gear en de lokale sponsoren zoals TSR en verhuurbedrijf Rixax uit Almere.”

| “Niet de zoveelste MudMasters” |

De deelnemers komen werkelijk uit heel Nederland, zo laat een vlugge blik op de inschrijvingen zien. Van Groningen tot Limburg en alles daartussen. “Ja, het is een evenement van Almere. Maar voor iedereen toegankelijk. Zo hebben we meerdere teams uit Barneveld en komt een team uit Dordrecht met een complete party-bus naar Almere om mee te strijden voor de beste tijd en brengen tegelijkertijd een stukje gezelligheid mee. Voor veel deelnemers is het echt een teamuitje. Daarmee is de Ultimate Team Challenge een uniek evenement. We wilden niet de zoveelste MudMasters zijn, maar juist een event dat een echte uitdaging vormt voor zowel mannen als vrouwen. De teams bestaande uit vijf personen zijn dan ook allemaal een mix van zowel mannen als vrouwen. Het parkoers is voor beiden gelijk, maar bepaalde oefeningen zijn aangepast op de fysieke mogelijkheden van de dames.”

Ambitie

De groei in één jaar tijd is dus gigantisch. Alkemade weet zelf ook niet goed waar dit gaat eindigen:  “We zijn begonnen met een droom van een groots evenement, dat bleek een hele uitdaging qua capaciteit, vrijwilligers en logistiek. We hebben dit jaar een extra startbaan om zo alle deelnemers de ruimte te geven. In de komende jaren hopen we door te groeien naar een meerdaags evenement dat een heel weekend vertier biedt. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijveneditie op de zondag. Dit jaar gaat dat waarschijnlijk nog niet lukken, maar we verwachten zeker dat het mogelijk is om een volwaardige mooie weekendeditie neer te zetten.

Unieke locatie

“We spiegelen ons aan de Tribal-clash, dat in Engeland is begonnen en ook is overgewaaid naar Portugal, Australië en Amerika. Het is heel lastig om nu al te zeggen waar het naartoe gaat. De Ultimate Team Challenge Almere heeft een unieke locatie waar snelheid, behendigheid, kracht en mobiliteit samenkomen waaraan iedereen, van jong tot oud, mee kan doen.”

Toeschouwers kunnen gratis komen kijken. Inschrijven kan via de website van Ultimate Team Challenge Almere

818 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

1 reactie op WEEKENDINTERVIEW | Ultimate Team Challenge Almere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Facebook
LINKEDIN
INSTAGRAM