ZEEWOLDE | Basketbaldames Snipers 1 verliezen, maar blijven optimistisch

ZEEWOLDE | Basketbaldames Snipers 1 verliezen, maar blijven optimistisch

Voordat we een maand lang winterstop zullen hebben, hadden we nog een thuiswedstrijd tegen Jolly Jumpers uit Tubbergen. De 6 spelers uit het eerste team werden versterkt door Jaleesa en Carla uit het tweede dames team.

 Na een goeie warming up kwamen we bij elkaar. We spraken af om gefocust te blijven en hard te werken in de defence. De Jolly Jumpers is een team dat al langer samen speelt en aanvallend heel sterk is.

Het eerste kwart gingen we qua punten gelijk op. Ons doel was om vooral veel te pasen. Vooral de bal het werk laten doen, zoals dat wordt genoemd en hierdoor gaten creëren om in de bucket te kunnen scoren. Als we in de defence de bucket sterk verdedigde speelden zij hun dames die drietjes konden schieten goed vrij. Daarnaast sneden de Jolly Jumper dames snel en veel naar de basket en iedere keer als wij een seconden te laat waren, werd dat afgestraft met een lay-up. Tijdens de time out hielpen we elkaar door tips te geven hoe we de defence de backdoors en snijdende mannen konden opvangen.

Tweede kwart

Tijdens de tweede kwart varieerden de dames van Jolly Jumpers tussen een zone en man-to-man defence. Hierdoor moesten wij in onze aanval sneller schakelen. Soms werd het een race tegen de 24 seconden klok en kregen we niet op tijd een schot in de bucket. Het lukte ons niet helemaal om aanvallend elkaar te vinden.  De Jolly Jumpers speelden verschillende aanvallen en maakten hierdoor een verschil in punten van 24-35 in hun voordeel aan het einde van de tweede kwart.

Derde en vierde kwart 

Na de rust kwamen we sterker terug. We zagen gaten, we pasen naar de vrije man, liepen in de bucket en scoorden. Hierdoor kwamen we dichterbij met een verschil van vijf punten en een stand van 34-39.

De Jolly Jumpers reageerde met een strakke full court verdediging. Op het moment dat wij de bal wilden innemen stonden zij al klaar en zaten goed in de paas lijnen. Aanvallend hadden we hier niet altijd een antwoord op. We kregen een aantal fast breaks tegen en wisten het gat niet meer te dichten. We eindigen met een verlies van 47-58.

Positieve balans

We kijken echter anders terug op deze wedstrijd. We hebben elkaar aangemoedigd, communiceerden in de defence en hielpen elkaar waar het nodig was. Dit willen we doorzetten in 2019. We gaan nog samen sinterkerst&niew vieren aankomende week en midden januari er weer tegenaan!

 

201 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Redactie

Related Posts

Samen Actief en Sport in Dronten slaan handen ineen

Samen Actief en Sport in Dronten slaan handen ineen

Inschrijving NKT-judo in Almere geopend

Inschrijving NKT-judo in Almere geopend

Beitske Visser in actie tijdens de W-Series E-Sports op Monza

Beitske Visser in actie tijdens de W-Series E-Sports op Monza

SV Urk-TV interviewt Gert Jan Karsten

SV Urk-TV interviewt Gert Jan Karsten

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.