ZEEWOLDE | Dames 1 Snipers basketbal winnen weer!

Afgelopen weekend speelde Snipers dames 1 tegen Basketiers in Zevenaar. Deze week zonder Erica Brunia, Jenneke Seine en Jaleesa Somerville maar wel met Loraine Westerneng en bankspeelster Nicole Janssen. En ook Annika Smallenbroek maakte haar rentree na een langdurige blessure van meer dan een jaar, welkom terug!

We begonnen de wedstrijd met twee snelle scores van Carla van Baardewijk. De tegenstander speelt een fullcourt press maar deze weten wij prima uit te spelen en we lopen uit naar 10 punten voorsprong eind van het kwart. We hebben moeite met het fysieke en ruwe spel van de sterke dames van Basketiers, we worden een aantal keer letterlijk omver gelopen. Lianne da Veiga Cabral staat sterk te spelen onder het bord en pakt zo haar puntjes mee. We behouden 10 punten verschil als we de rust in gaan.

Man to man-defense

Tweede helft starten we slap, geen focus en we leiden een paar keer balverlies en Basketiers komt terug tot 4 punten. Time out, sneller omschakelen naar verdediging en we nemen onze aanval nog eens door. We pakken het weer op  en we spelen als team samen, waarbij we de scores mooi verdelen. Het laatste kwart wordt spannend, de tegenstander schakelt naar een man to man defense en wij zoeken naar antwoord. Loraine, Carla en Jacky nemen het team op sleeptouw. De tegenstander doet er een schepje boven op en zoekt fysiek de grens op tot ergernis en soms ontsteltenis van de Sniper dames.

We worden steeds beter in het uitspelen van spannende wedstrijden, de klok gebruiken, niet forceren en samen spelen. Basketiers komt nog tot 4 punten maar de winst is voor Zeewolde. Eindstand 53-60

Loraine 22 punten, Jacky 12, Carla 10, Lianne 8, Allison 4, Farren 2, Nicole 2.

144 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Facebook
LINKEDIN
INSTAGRAM