ZEEWOLDE | Dames basketballers Snipers Zeewolde strijdend ten onder

Afgelopen vrijdag reisden De Snipers Zeewolde met slechts zeven speelsters naar het oostelijke Haaksbergen. Speelster Cindy Vertog-Molegraaf doet verslag: “Nog zonder Jenneke (rugblessure) en zonder Jaleesa Sommerville (sponsorloop gehad van minimaal 100 km lopen in een week.. bikkel!). Britte Bosgraaf moeten we helaas voorlopig missen, maar hopen we snel weer op het veld te zien.

Een lange rit en een koude hal vroegen om een goede warming-up. Vooraf spreken we met elkaar af om gefocust en sterk te beginnen. We spelen tegen een sterk en snel team, dat goed op elkaar is ingespeeld en ons geen puntje zullen gunnen. Dit was dan ook gelijk te merken. Het eerste kwart worden we overdonderd door de strakke match-up zone defense van de dames van Tonego. Het lukt ons niet om hier aanvallend doorheen te komen, en Tonego kan fast-break na fast-break lopen. We kijken al snel tegen een achterstand aan.

Tweede kwart

Het tweede kwart staat onze defense sterk. We pakken goede steals, stoppen de dames van Tonego regelmatig af en maken het ze erg lastig. Maar aanvallend zijn we nog steeds zoekende. Tonego’s verdediging is compact en elke zwakke en slordige pass inside wordt afgestraft met een lay-up tegen.

Derde en vierde kwart

In de rust maken we duidelijke afspraken: hard blijven werken in de verdediging, aanvallend de gaten zoeken en zuiver blijven passen. Dit werkt.. man wat staan we te vechten! We pakken mooie steals en Tonego voelt ons in hun nek hijgen. Door de steals kunnen we punten maken door fastbreaks, maar ook bij het opzetten van de aanval weten we de gaten beter te vinden. We lopen beetje bij beetje in. Het vierde kwart komen we door onze snoeiharde werk nog terug 45-36, maar we weten het gat helaas niet verder te dichten. Na drie kwarten tot het uiterste gaan (met maar twee wissels) lukt het de laatste minuten van het vierde kwart niet meer om het extra stapje te zetten. Tonego loopt verder uit. Eindstand 63-38.

Strijdend ten onder

Maar de stand weerspiegelt de wedstrijd niet… Er is kei en keihard gevochten! We speelden met en voor elkaar, met veel vuur, gedrevenheid en passie. Iets wat de afgelopen tijd een beetje miste. We hebben deze wedstrijd veel geleerd en nemen de leerpunten mee naar de volgende wedstrijd.”

Scores: Erica Brunia 14, Cindy Verton 10, Lianne da Veiga Cabral 4, Jacky Zwerver 3, Farren van Wyk 3, Allison Vera Quimi 2, Carla Baardewijk 2 De dames hebben nu een weekje rust, de 24e spelen De Snipers om 15:15 tegen Pluto in Wageningen.

 

223 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

1 reactie op ZEEWOLDE | Dames basketballers Snipers Zeewolde strijdend ten onder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Facebook
LINKEDIN
INSTAGRAM