ZEEWOLDE | Festival kroon op het werk Diabetes Challenge

ZEEWOLDE | Festival kroon op het werk Diabetes Challenge

Afgelopen maanden stond Nederland in het teken van de Diabetes Challenge. Duizenden deelnemers gingen lokaal aan de slag om te werken aan hun fitheid e zo hun diabetes beter te reguleren. Of eenvoudig om gezonder en fitter te worden en zo juist diabetes te voorkomen! Ook in Zeewolde.

Vanaf april werd, middels een uitgebalanceerd wandelprogramma, stap voor stap gewerkt aan een betere conditie. Ondersteund door deskundige wandeltrainers, een dietiste en fysiotherapeuten werkte men toe aan 10.000 stappen per dag. Eerder deze maand volbracht een groot deel van de groep al de Gezond Veluwe Challenge.

Het landelijke NDC Festival vormde voor velen de kroon op het werk. 13 deelnemers van Zeewolde Atletiek togen afgelopen zaterdag naar de Uithof in Den Haag waar men uit het hele land bijeen kwamen voor de afsluiting van de Challenge periode. Na de opening door burgemeester Pauline Krikke volgde een enthousiaste opening door Olga Commandeur.

De deelnemers hadden keuze uit een wandeling van 3, 5, 10 of 20km. Bij terugkomst werden alle deelnemers onthaald onder een ereboog. Naast wandelactiviteiten waren op het festival diverse zorg professionals aanwezig om voorlichting te gegeven over sporten met diabetes. Na een persoonlijke felicitatie van Bas van der Goor, en uiteraard een foto, gingen de trotse deelnemers terug naar Zeewolde.

210 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Geraldine Nikkels

Related Posts

SV Urk-TV interviewt Gert Jan Karsten

SV Urk-TV interviewt Gert Jan Karsten

Nieuwe trainer voor VV Tollebeek

Nieuwe trainer voor VV Tollebeek

Almere City hervat training

Almere City hervat training

ALMERE | A.S.C. Waterwijk zet in op verdere groei

ALMERE | A.S.C. Waterwijk zet in op verdere groei

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.