ZEEWOLDE | KV Wolderwijd weer stap dichter bij kampioenschap

Zaterdag 9 maart ging om 15.30 uur in Amersfoort de wedstrijd MIA  – KV Wolderwijd van start. De thuiswedstrijd werd tegen deze ploeg met een klein verschil verloren. Nu was het dus belangrijk om de punten mee naar Zeewolde te nemen om zo nog mee te doen aan de race voor het kampioenschap. Met een iets ander team dan normaal werd er gestart aan de wedstrijd. Vooraf werd benoemd dat je als vak even moest aftasten, omdat de samenstelling anders was. Ook het team de boodschap mee om te genieten en de doelpunten te vieren met elkaar. Immers heb je elkaar nodig om te kunnen winnen.

De wedstrijd werd goed gestart met 2 afstandsschoten voor Wolderwijd. Helaas had MIA hier gelijk het antwoord op met ook 2 afstandsschoten. Wolderwijd liet zich niet kennen en bouwde rustig de score verder uit. De ruststand was 6-11.

In de tweede helft begon KV Wolderwijd weer sterk met in de eerste aanval een mooi afgeronde afstandsschot. Zo liepen de Zeewoldenaren uit tot een comfortabele voorsprong van 8 punten: 8-16. Hierna werd het voor Wolderwijd wat moeilijker om de kansen te vinden en af te ronden. MIA daarentegen maakte de kansen nu wel af en kwam dichterbij. De eindsprint kwam echter te laat en de wedstrijd werd met 15-18 gewonnen door KV Wolderwijd.

In de wedstrijd is er in totaal 33 keer gescoord, waarvan er 28 van afstand afgerond zijn. Wolderwijd heeft 1 doorloopbal doorgelaten, en 14 schoten. KV Wolderwijd heeft clean gespeeld, en zelf de doelpunten uit kunnen bouwen. Iedereen heeft hier zijn bijdrage in geleverd. Er werden mooie acties gemaakt, en samen voor geknokt. Op het eind zakte het een beetje in, maar gelukkig had Wolderwijd een goede marge, zodat de winst mee naar huis genomen kon worden.  In de competitie is Wolderwijd koploper Unitas tot op 1 punt genaderd, en volgende week om 13:50 staat de thuiswedstrijd tegen nummer 3 Sparta Nijkerk op het programma. Kom ons eerste aanmoedigen om zo nog een stapje dichter bij het kampioenschap te komen!

Uitslagen 9 maart

MIA 7 – Wolderwijd 1 15 – 18
Wolderwijd A1 – Sparta A1 17 – 21
Wolderwijd C1 – Unitas / Perspectief C2 16 –   4
Hellas ’63 D1 – Wolderwijd D1 10 –   7
Wolderwijd E1 – ODIK E5 4 –   1

Programma 16 maart

Thuiswedstrijden

11:30 Wolderwijd F1 – Dindoa F2

12:45 Wolderwijd D1 – Oranje Zwart D1

13:50 Wolderwijd 1 – Sparta 5

Uitwedstrijden

09:30 Apeldoorn E3 – Wolderwijd E1

13:00 Exakwa C2 – Wolderwijd C1

14:40 Tweemaal Zes A1 – Wolderwijd A1 nbsp;<

148 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Facebook
LINKEDIN
INSTAGRAM