ZEEWOLDE | Opnieuw podium voor Selina Franken

Afgelopen zondag wist Selina Franken van AV Zeewolde opnieuw haar podiumplaats te prolongeren in het Nationale Crosscircuit. Het Nationale Crosscircuit is de ruggegraat van de (inter)nationale winterkalender in Nederland op crossgebied en trekt alle grote crosslopers uit Nederland. Het circuit bestaat uit de Warandaloop in Tilburg, de Boscross in Amsterdam, de Sylvestercross, de Abdijcross in Kerkrade en zoals afgelopen weekend de Mastboscross in Breda.

Selina werd derde in haar categorie meisjes C en liep de 2,6km in 9:33. De volgende en afsluitende wedstrijd wordt het NK Cross, op 23 en 24 februari in Emmeloord.

Foto: Selina Franken – 3e plaats Mastboscross Breda (Foto: Christie Brouwer)

Ondertussen liepen de overige pupillen en junioren zaterdag mee in de regionale crosscompetitie. In Amersfoort werd Rick van der Meer 3e in zijn categorie, Senna Kampinga 8e in een deelnemersveld van 51 leeftijdsgenoten. Quirijn Pastoor 6e, Elin Buitenhuis 5e bij de junioren D en ook diverse andere clubgenoten wisten in de bovenste helft van de ranglijst te plaatsen.

Hoogtepunt van de dag lag bij de jongens pupillen D, waarbij Thijmen Versteeg als eerste over de finish kwam, Floris Smulders als tweede en Daniel Verweij, de zevende plaats pakte. Zevende werd eveneens Jasper van Schaik (JPB) en Matthias Maasse werd tussen 70 tegenstanders 7e (JPA1). Ewoud van Schaik werd 5e bij de JPA2. Binnenkort horen de atleten wie zich heeft geplaatst voor de finale in maart in Warmerhuizen.

267 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Facebook