ZEEWOLDE | Sport en bewegen vanuit een (rol)stoel

ZEEWOLDE | Sport en bewegen vanuit een (rol)stoel

Ook als je gebonden bent aan een rolstoel, of om andere redenen veelal zit, valt er best wat te beleven qua sporten en bewegen. De trainers en begeleiders van Grenzeloos Bewegen laten dit graag zien. Van zitgym tot rolstoelvaardigheid en beweegvormen voor deelnemers met een meervoudige beperking. 

Op het Beweegplein, een onderdeel van het Beweegfestijn dat aankomende zaterdagmiddag wordt georganiseerd in sporthal De Horst, komt het allemaal aan de orde. Voor verschillende doelgroepen en vanuit verschillende perspectieven. Vanuit de rolstoelvaardigheid kan men kennismaken met zowel de aanpak als oefenvormen waarmee men niet alleen vaardiger en dus mobieler wordt, maar ook sterker. Doe je dit met elkaar dan is zo’n rolstoel ineens best wel ‘een cool bakkie’.

Daarnaast kunnen er Racerunners worden uitgeprobeerd, is er aandacht voor zitgym en zijn er uitdagende beweegactiviteiten voor deelnemers met een meervoudige beperking. Voor hen zit het Beweegplein vol met kort durende spel- en beweegvormen die je zo vaak mag doen als je wilt. Gooien, rollen, zwaaien! Lekker ontdekken, ervaren en vooral genieten van bewegen.

Iedereen is welkom, want naast het meedoen en bewegen is het Beweegfestijn ook een plek om te ontmoeten. Naast het Beweegplein is er een Sportmeerkamp. Door mee te doen maak je kennis met atletiek, korfbal, judo en voetbal. Ook hierbij zijn rolstoelgebonden deelnemers van harte welkom!

Het Beweegplein kent een vrije inloop van 14.00 tot 16.00 uur, de Sportmeerkamp start om 14.00 uur en en eindigt om 16.30 uur. Kijk op www.grenzeloosbewegenzeewolde.nl voor meer informatie.

192 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Geraldine Nikkels

Related Posts

Samen Actief en Sport in Dronten slaan handen ineen

Samen Actief en Sport in Dronten slaan handen ineen

Inschrijving NKT-judo in Almere geopend

Inschrijving NKT-judo in Almere geopend

SV Urk-TV interviewt Gert Jan Karsten

SV Urk-TV interviewt Gert Jan Karsten

Nieuwe trainer voor VV Tollebeek

Nieuwe trainer voor VV Tollebeek

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.