ZEEWOLDE | Succesvol Beweegfestijn voor mensen met beperking

Met totaal 47 deelnemers kijkt de Zeewolde terug op een prachtig en succesvol Beweegfestijn. Met het Beweegfestijn organiseerde de vereniging afgelopen dinsdag in Het Baken voor de 10e maal een dag voor sport en beweging voor mensen met een beperking. ‘s Ochtends werd de zaal omgetoverd naar korte spel- en beweegvormen toegespitst op deelnemers met een korte spanningsboog.

Gooien, rollen, zwaaien, mikken. Schommelen, springen en balanceren; zelfs als je een zware beperking hebt valt er veel te doen en te beleven. ‘s Middags was het de beurt aan de Sportmeerkamp, gericht op deelnemers met een grotere zelfstandigheid. Ook ouders, broers of zussen mochten meedoen. Verdeeld over 4 teams werd er fanatiek gestreden op de hindernisloop, bij het kogelstoten en vortexwerpen, springen of rolstoelbalanceren. Als verrassingsonderdeel stond deze keer yoga op het programma hetgeen tot eveneens verrassende reacties leidde. Van ‘morgen heb ik spierpijn’ tot ‘gaaf’. De middag werd afgesloten met een teamestafette en uiteraard een medaille-uitreiking.

‘We hebben samen weer een fantastische dag beleefd’, vertelt coordinator Sybrigje Westerhof. ‘We laten de doelgroep graag zien dat bewegen leuk is en niet moeilijk hoeft te zijn. Waarbij we met alle spel- en oefenvormen ook de begeleiders en verzorgers hopen te inspireren. We hebben alweer volop ideeën voor het volgende Beweegfestijn.’ Dit zal plaatsvinden in de voorjaarsvakantie. Ook onderzoekt de organisatie of het mogelijk is om een zaterdag te vullen met soortgelijke activiteiten. Meer informatie? Stuur gerust een mail naar grenzeloosbewegen@zeewolde-atletiek.nl 

                                    Foto: Deelnemers en vrijwilligers Sportmeerkamp

 

120 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Facebook
LINKEDIN
INSTAGRAM